Terug naar de krant

Virgil van Dijk uitgeroepen tot Speler van het Jaar in Engeland

Leeslijst artikel

De verdediger van Liverpool kreeg de meeste stemmen van de spelersvakbond van de Premier League. Vivianne Miedema van Arsenal won als eerste Nederlandse bij de vrouwen.

Leeslijst

Virgil van Dijk is door de Engelse spelersvakbond PFA verkozen tot Speler van het Jaar. Het is pas de vierde keer dat de prijs naar een verdediger gaat. Eerdere Nederlandse winnaars waren Dennis Bergkamp (1998), Ruud van Nistelrooij (2002) en Robin van Persie (2012). Frans Thijssen werd in 1981 als speler van Ipswich Town ook uitgeroepen tot Engels Voetballer van het Jaar, maar dan door de FWA, de vereniging van Engelse voetbaljournalisten.

Oranje-aanvoerder Van Dijk maakt een ijzersterk seizoen door bij Liverpool en is met zijn club nog in de race voor de Champions League (woensdag in de halve finale tegen Barcelona) en de landstitel. Met nog twee wedstrijden te spelen heeft Liverpool een achterstand van 1 punt op Manchester City.

Lees ook Kalm, sterk en statig: iedereen is gecharmeerd van Virgil van Dijk
Virgil van Dijk met Liverpool in actie tegen Burnley.

Sergio Agüero, Bernardo Silva en Raheem Sterling van Manchester City maakten net als Eden Hazard van Chelsea en Van Dijks teamgenoot Sadio Mané kans op de prijs, die vorig jaar met Mohamed Salah ook al door een speler van Liverpool werd gewonnen.

Van Dijk kwam anderhalf jaar geleden voor 85 miljoen euro over van Southampton en werd daarmee de duurste verdediger ooit. Eerder speelde hij voor Celtic en FC Groningen.

Miedema Speelster van het Jaar

Bij de vrouwen ging Vivianne Miedema, spits van Oranje en Arsenal, er met de prijs voor beste speler vandoor. Ze is de eerste vrouwelijke Nederlandse voetballer die deze eer toekomt.

Miedema voert de topscorerslijst in Engeland aan met 22 doelpunten uit 19 wedstrijden. Eerder dit weekend kroonde ze zich met Arsenal kampioen van Engeland.

Twitter avatar PFA PFA | Professional Footballers’ Association The #PFA Players’ Player of the Year 2019 @ArsenalWFC and @onsoranje striker @VivianneMiedema 🏆👏⚽️ @Arsenal @FAWSL @oranjeleeuwinnen https://t.co/mkGGflwlH7

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in