Vissers Andries de Boer (r) en Jan de Boer (geen familie) kunnen vanwege de hoge brandstofprijzen niet meer uitvaren.
Volledig scherm
PREMIUM
Vissers Andries de Boer (r) en Jan de Boer (geen familie) kunnen vanwege de hoge brandstofprijzen niet meer uitvaren. © Foto Freddy Schinkel

Halve vloot ligt aan wal door dure brandstof: ‘Dit is een ramp’

Door de hoge brandstofprijzen bevindt de Nederlandse visserijsector zich in zwaar weer. De helft van de vissersvloot vaart niet uit vanwege te hoge kosten. Voor 50 man van de visveiling in Urk is arbeidstijdverkorting aangevraagd.

5 reacties

  • ben bontjer

    10 maanden geleden
    De selectieve anti bedrijfsleven politici vieren dit met de Hollandse klompendans. Het gaat hun steeds beter voor de Noordzee wind.
  • Barend Stofkoper

    2 jaar geleden
    We hebben er zelf voor besloten geen olie en gas meer uit Rusland te willen. Dan moeten we ook de consequenties accepteren - en dat zijn er heel veel! - en niet zeuren.
  • A. Volmer

    2 jaar geleden
    Dankzij de ongefundeerde oorlogsretoriek van Den Haag en Brussel betalen wij nu de hoofdprijs voor brandstof, maak weer braaf vriendjes met Moskou en zorg dat we weer goedkope brandstof krijgen.
  • Ad Hennen

    2 jaar geleden
    Tuurlijk folkers, het is de schuld van d'66 dat er oorlog is en de brandstofprijzen de pan uitrijzen. Geloof je het zelf? Verduurzaming is in ons eigen belang, een land zo ver onder de zeespiegel kan zich geen stijgende zeespiegel veroorloven, niet ten minste als jewil dat er voor je (achter)kleinkinderen ook nog een Nederland is om in te leven, of is het van na jou de zondvloed? Want dat zal wel het gevolg zijn als we niet keihard ingrijpen.
  • ria abbing

    2 jaar geleden
    Begint het nu nog niet de dagen? Jullie & de boeren moeten van de linkse & D’66 Kapot ivm de CO2 reductie en om plaats te maken op de visgronden voor de vogel vermalers op zee ( windmolens) snap dat dan.