Gefacelifte BMW 3-serie nu ook als non-L

Standaardlengte

BMW 3-serie facelift China 320i
BMW 3-serie facelift ChinaBMW 3-serie facelift China 325iBMW 3-serie facelift China 325iBMW 3-serie facelift China 330iBMW 3-serie facelift China 330i

De BMW 3-serie krijgt binnenkort een facelift. Kort geleden konden we je de eerste foto's van de vernieuwde Chinese 3-serie L laten zien. Vandaag heeft AutoWeek exclusief de eerste foto's van de 'korte' versie te pakken.

In China zit de autokoper nergens liever dan achterin, met als gevolg dat autofabrikanten in het immense land veelal verlengde uitvoeringen van hier bekende modellen aanbieden. Zo ook BMW. Op de Chinese markt kun je de huidige 3-serie sedan eveneens in verlengde vorm met 11 centimeter langere wielbasis krijgen, naast de gewone '3'. De gefacelifte verlengde BMW 3-serie dook onlangs online op en nu kan AutoWeek je de gefacelifte variant van de 'korte' 3-serie voorschotelen.

De foto's van de reguliere gefacelifte BMW 3-serie hebben we opgedoken uit de database van het Chinese Ministerie van Transport en Informatie Technologie. Ze zorgen ongetwijfeld voor weinig verrassingen. De 3-serie met 2,85 meter wielbasis en reguliere typeaanduiding zonder L-toevoeging heeft namelijk dezelfde noviteiten die eerder al op de in China gepresenteerde nieuwe elektrische i3 te zien waren.

BMW 3-serie facelift China

BMW 3-serie 320i facelift

Toch is het nog even de moeite waard te herhalen welk nieuws BMW op designvlak naar zijn succesnummer brengt, er verandert namelijk veel. Zo krijg de 3-serie nieuwe koplampen, waarin voortaan geen inkeping meer zit. Daarnaast past BMW rondom de bumpers aan. Ook de 'korte' modellen op deze foto's zijn uitgedost met afwijkende neuspartijen. We zien een 320i met conventionele grille met verticale spijlen en zowel een 325i als 330i met een nierengrille die is ingevuld met een arsenaal aan horizontale elementen. De 3-series hebben alledrie een M-badge op het voorscherm, wat erop wijst dat het type grille niet enkel wordt bepaald door het wel of niet aanvinken van een M-pakket. De aanduiding houdt wellicht verband met de motor. Opvallend: de 330i op de foto's heeft volgens zijn registratiegegevens een 272-pk 2.0, de 330i levert in Europa 292 pk. De 320i op deze foto's heeft op zijn beurt een 174-pk 2.0 terwijl de Europese 320i 10 pk meer levert. De 325i op deze platen schopt het tot 204 pk. In Nederland kennen we de 325i momenteel niet.

PRIVATE LEASE BMW 3-serie

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum