Bon Voyage, serie over buitenlandse studenten begint op Tencent Video

Een Chinees-Nederlandse docuserie kreeg na première 26 miljoen kijkers op Tecent Video

"Bon Voyage" is een docuserie van 6 afleveringen die het leven van Chinese studenten in het buitenland tijdens de pandemie laat zien. Geproduceerd door Tencent Video, in opdracht van Joiin, geregisseerd door Wu Xue Jing, is de serie uitgebreid uitgezonden in China. De serie ging op 17 maart wereldwijd in première op Tencent-video en WeTV en bereikte in de eerste maand na publicatie in totaal 26 miljoen views.

In 2021 heeft Joiin in samenwerking met Tencent Video de documentaire reeks “Bon Voyage” geproduceerd. Het is de eerste keer dat de generatie millennials te maken krijgen met dramatische veranderingen en impact zoals de COVID-pandemie. De hele serie draait om Chinese studenten die in het buitenland wonen en studeren. In de afgelopen 2 jaar heeft het productieteam verhalen verteld van 5 Chinese studenten uit de VS, Duitsland, Israël en Frankrijk. Er is ook een miniserie opgenomen in Nederland, Australië, het VK, India, Rusland, Oekraïne, enz.

Lexian Zhu, directeur van Tencent Video ACE Documentary Studio, voegt toe: “Deze docuserie legde de laatste momenten vast van Zhou Qian yi, het leven van een Chinees meisje in Duitsland. Tijdens haar strijd tegen kanker reflecteert ze op haar leven en de zin van het leven, ter voorbereiding op haar afscheid van de wereld. Omdat de productie plaatsvond tijdens de moeilijkste tijden van de covid-pandemie, overwon het productieteam de uitdagingen van gesloten grenzen, quarantainevereisten en werkte het op afstand en samen met lokale teams over de hele wereld. Ze rekruteerden videoploegen en verzamelden verhaallijnen in verschillende landen. Door nauw samen te werken met 18 cameramannen via een cloudsysteem, is het productieteam erin geslaagd om deze fenomenale docuserie te creëren en de speciale herinnering aan de drastische verandering in het leven vast te leggen.”

Tim Ye, CEO van Joiin, zei: “We hopen deze studenten te vertellen over hun studiewijsheid en hun goede bedoelingen om voortdurend vriendelijkheid uit te dragen onder de internationale gemeenschappen. De hele serie was gericht op deze pandemische generatie, hun uitdagingen en hun beslissingen. Ook al nemen misverstanden en conflicten toe, we moeten deze wereld nog steeds verbonden houden, weghouden van isolement.”

Joiin is een door Zephyr Capital geïnvesteerd bedrijf, met het hoofdkantoor in Amsterdam, Nederland, met een Chinese vestiging in Peking. Als innovatief contentproductiebedrijf uit Europa heeft Joiin zijn creatieve hub en business development hub opgezet in Amsterdam en Peking om de markt te bedienen met internationaal talent en visie. Joiin heeft de capaciteit om wereldwijd hoogwaardige producties te produceren vanwege de internationale structuur en traditie, waardoor deze verhalen van over de hele wereld naar een internationaal publiek worden gebracht. De kernactiviteit van Joiin omvat creatief strategieontwerp, contentproductie en -distributie.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →