Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Basketbalclub Apollo Amsterdam verliest licentie door problemen met financiering

Basketbalclub Apollo Amsterdam heeft geen licentie gekregen voor het tweede seizoen van de BNXT League, de gecombineerde competitie van België en Nederland. De Amsterdammers hebben de financiën voor volgend seizoen nog niet rond. Ook The Hague Royals uit Den Haag hebben om deze reden geen licentie gekregen. 

Basketbalclub Apollo Amsterdam verliest licentie door problemen met financiering
Beeld Pro Shots / Toon Dompeling

De clubs zijn beide overtuigd dat het alsnog gaat lukken om de zaken financieel op orde te krijgen en rekenen er allebei op dat ze dan alsnog een licentie krijgen. 

Van de 21 clubs die deelnamen aan het eerste seizoen van de BNXT League, hebben er achttien van de licentiecommissie toestemming gekregen om volgend seizoen weer mee te doen. Naast Apollo Amsterdam en The Hague Royals ontving ook Liège Basket uit Luik geen licentie. De clubs hebben formeel drie dagen de tijd om beroep aan te tekenen.

Apollo Amsterdam zegt 80 procent van het benodigde budget bij elkaar te hebben. The Hague Royals beschikt volgens het bestuur over ‘mondelinge toezeggingen’ om openstaande rekeningen te betalen en genoeg financiële middelen bij elkaar te krijgen voor volgend seizoen. De club kondigde aan in beroep te gaan. “Wij gaan er nog steeds vanuit dat dit allemaal goedkomt en dat de Royals komend seizoen in de BNXT League zullen uitkomen, maar je hebt de licentie pas wanneer je hem hebt.”

Tip Het Parool via Whatsapp

Heeft u een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.