ANTWERPEN LIVE. Volg hier het nieuws uit de stad Antwerpen

Antwerpen -

Wat gebeurt er in Antwerpen? In deze live krijg je een overzicht van het belangrijkste nieuws uit de stad en de districten. Bovenaan kan je naar de ATV-livestream kijken.

red
Emilia Kerstens

Begrafenisondernemer vraagt om begraafplaats aan te leggen op Linkeroever

Bewoners van Linkeroever moeten momenteel naar het Schoonselhof om hun dierbaren te begraven of uit te strooien. Wie de Schelde niet wil oversteken, kan ook terecht op de begraafplaatsen van Zwijndrecht of Burcht, maar zij moeten dan wel een extra taks betalen. Een begrafenisondernemer wil daar verandering in brengen en is vragende partij om een begraafplaats aan te leggen op Linkeroever. Christel Van de Velde van Lieve Hemel Uitvaartzorg beschrijft op ATV waarom de situatie volgens haar problematisch is.
An Van de Voorde

Hoge concentraties lood in fijn stof aan Umicore

Er zijn uitzonderlijk hoge concentraties lood in fijn stof gemeten dicht bij de site van Umicore in Hoboken op 1 en 5 maart. De oorzaak van deze hoge waarden zijn wellicht wegenwerken waarbij onverwacht op een bedding van historische restproducten van de metallurgie werd gestoten. Het Departement Zorg verwacht geen acute gezondheidseffecten als gevolg van deze hoge dagpiekwaarden. Later meer.
Eva Versavel

Morgen gecontroleerde ontploffing gepland in Antwerpse haven

Op de terreinen van een havenbedrijf wordt zaterdag om 10 uur een constructie gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De kans bestaat dat er twee korte opeenvolgende knallen te horen zullen zijn tussen 10 en 10.15 uur. De verspreiding van het geluid is afhankelijk van de weersomstandigheden. De terreinen van het bedrijf liggen op rechteroever, ter hoogte van de Opstalvallei in het zuiden van Berendrecht. Er is geen gevaar voor de omgeving, omliggende bedrijven en omwonenden. Dat meldt Stad Antwerpen.

 Na de ontploffing van zaterdag is er nog één moment gepland om de constructie volledig af te breken. Wanneer dat juist doorgaat, wordt later gecommuniceerd.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER