De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 27 september 2001  
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Nieuwsportaal
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Vuilnisauto die
Brandsteder
aanreed spoorloos

Van onze verslaggevers

   
 

AMSTERDAM - Het is vooralsnog een raadsel met welke vuilnisauto quizmaster Ron Brandsteder een aanrijding heeft gehad. Brandsteder werd maandagavond door de politie opgepakt nadat hij onder invloed van drank een aanrijding op het Europaplein in de hoofdstad zou hebben veroorzaakt en vervolgens doorreed.

Zelf zegt de tv-ster in de buurt van de Rai aangereden te zijn door een vuilniswagen van de gemeente Amsterdam.

Alle mogelijke vuilophaaldiensten in de stad zeggen echter op dat tijdstip, rond negen uur 's avonds, niet in die buurt te zijn geweest. "Wij rijden na half vier 's middags niet meer. Dan gaan de wagens de garage in", zegt een woordvoerder van het stadsdeel Zuideramstel, dat normaal gesproken rond de Rai afval ophaalt. Het aangrenzende stadsdeel Oud-Zuid heeft exact hetzelfde verhaal, evenals de vuilnismannen die in de buurt van het Europaplein, waar de aanrijding plaatsvond, werken. Bij particuliere bedrijven als BFI, Icova, Bemo en Ganzenstad weet men eveneens van niets.

Een woordvoerster van de Amsterdamse politie wil nu wel bevestigen dat Ron Brandsteder betrokken is geweest bij een aanrijding en op het bureau is verhoord omdat hij doorreed. "Het verhaal dat hij aan De Telegraaf heeft verteld klopt met wat hij ons heeft verteld. Maar ook ik kan niet zeggen wie de vuilnisophalers zijn, omdat dit bij ons niet bekend is."

Brandsteder beweerde gisteren in deze krant ook dat justitie hem had beloofd dat "hij hier verder niets meer over zou horen". Het openbaar ministerie in de hoofdstad laat bij monde van Robert Meulenbroek echter weten dat dit zeker niet het geval is. "Het lijkt me ook zeer sterk dat mensen van ons dat hebben gezegd. Er komt zeker een proces-verbaal. In ieder geval voor doorrijden na een aanrijding en het verzetten tijdens aanhouding. Ook had hij alcohol in zijn bloed. We zullen onderzoeken of hij dat voor of na het rijden heeft genomen."

De politie in Utrecht kan zich evenmin vinden in het verhaal van Brandsteder dat hij door vijf agenten voor zijn woning is besprongen. Woordvoerder Peter Keijzer van het Utrechtse politiedistrict Rijn & Venen zei dat er sprake was van twee agenten. Dit tweetal, beiden met de rang van brigadier, wordt door Keijzer omschreven als integer en zeer ervaren.

Een arrestant dient direct met de politie mee te gaan en moet doen wat hem wordt gezegd. Keijzer: "Deze verdachte wilde echter niet mee en draaide zich om met de bedoeling weer naar binnen te gaan. De politiemannen hielden hem daarom tegen." Dat leidde zoals in politiejargon wordt genoemd tot: "Enig duw en trekwerk", waarna Brandsteder de handboeien omkreeg.

Naar eigen zeggen dronk Ron Brandsteder maandagavond tijdens de receptie en het daaropvolgend buffet ter gelegenheid van het dertig jarig bestaan van het hotel Okura twee glazen bier en twee glaasjes saké. Thuis zou hij nog twee Spaanse wodka's hebben gedronken.

Als Brandsteder wordt vervolgd voor het doorrijden na een aanrijding hangt hem volgens de Wegen Verkeers Wet een gevangenisstraf van ten hoogste drie maanden of een maximale geldboete van 10.000 gulden boven het hoofd. Het rijden onder invloed wordt hem mogelijk nog extra ten laste gelegd, hetgeen hem een boete van f585,- kan opleveren.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 27 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.