Douane Antwerpen vindt partij cocaïne ter waarde van 32 miljoen

Nieuws
De Belgische douane heeft in de haven van Antwerpen een partij cocaïne van 657 kilogram onderschept met een geschatte straatwaarde van 32 miljoen euro. Het ministerie van Financiën meldt dat de drugs verstopt zaten in twintig sporttassen die in een container met metaal lagen.
anp
maandag 24 januari 2022 om 12:54
Afbeelding
beeld anp

De partij is vorige week in beslag genomen. De container was volgens het ministerie afkomstig uit Brazilië, maar wie voor de smokkel verantwoordelijk is, wordt nog onderzocht.

De inbeslagnames van drugs, vooral cocaïne, in Antwerpen nemen al jaren toe. Dat komt onder meer door betere opsporingsmethodes en -technologieën in het havengebied. Eerder deze maand maakte de douane bekend dat ze in 2021 in totaal 89,5 ton cocaïne onderschepte in de haven. Dat was een stijging met 36 procent ten opzichte van 2020.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Ook Curaçaose ministers testen negatief bij drugstest

Minister-president van Curaçao, Gilmar 'Pik' Pisas, heeft negatief getest op de aanwezigheid van cocaïne en marihuana in zijn bloed. Dat geldt ook voor de andere ministers van zijn partij, de MFK. Alle negen parlementsleden van de partij testten ook negatief.

Afbeelding

NPLV: stop stapeling van problemen in achterstandswijken

Twaalf directeuren van het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid (NPLV) vragen politiek Den Haag om 'onorthodoxe maatregelen' om stapeling van problemen in achterstandswijken tegen te gaan.

Afbeelding

Rechter doet uitspraak in zaak over gebiedsverbod Pegida-voorman

De voorzieningenrechter van de rechtbank in Arnhem doet vrijdagochtend uitspraak in de zaak die Pegida-voorman Edwin Wagensveld heeft aangespannen tegen de gemeente Arnhem. De zaak gaat over het gebiedsverbod dat hem is opgelegd.

Afbeelding

New York gaat wapendetectiesystemen testen voor de metro

De Amerikaanse stad New York gaat wapendetectietechnologie testen in verschillende metrostations. Dat heeft burgemeester Eric Adams donderdag aangekondigd. De politie zal onder meer het gebruik van draagbare scanmachines uitproberen.

Afbeelding

Gemeenteraad Haarlem breidt betaald parkeren niet uit

De gemeenteraad van Haarlem heeft donderdagavond het plan ingetrokken om betaald parkeren in de stad uit te breiden. Daarmee geeft de raad gehoor aan de uitkomst van een referendum onder inwoners.

Afbeelding

Long Alliantie waarschuwt voor tekort aan astmamedicijn

Er is in Nederland een tekort aan het astmamedicijn salbutamol aerosol. Veel apotheken hebben het inhalatiemiddel voor maximaal twee weken op voorraad, waarschuwt de Long Alliantie Nederland (LAN).