Direct naar artikelinhoud
Podcast Branie

‘Ik zie niet zo 1-2-3 een basisplaats voor Bergwijn bij Ajax’

Utrecht-uit, altijd lastig? Nou, niet bij de competitiehervatting van zondag. Ajax kwam flitsend (voor rust) en onverzettelijk (erna) voor de dag en boekte een opmerkelijk eenvoudige zege van 0-3 op FC Utrecht. In Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime, tonen presentator Menno Pot en zijn tafelgasten Dick Sintenie (Het Parool) en Jesse ter Haar (Ajax Showtime) zich aangenaam verrast. 

Video wordt geladen...

Speelde FC Utrecht soms te aanvallend (en dus naïef)? “Nee,” zegt Dick Sintenie, “ik denk dat Ajax gewoon heel goed was en dat het niet zo veel uitmaakte hoe Utrecht speelde.”

Het was een bewogen winterstop voor Ajax. De club verliet het trainingskamp in Portugal, besloot spelers die positief testten op corona tegen de quarantainevoorschriften in naar huis te vervoeren, David Neres werd verkocht en... Brian Brobbey keerde terug. Twee goals in Utrecht; wat een comeback. 

Maar wat gaat er gebeuren als Sébastien Haller terug is uit Afrika? Wordt Brobbey dan niet ‘gewoon’ bankzitter, net als een jaar geleden? En hoe zijn de perspectieven voor Stevie Bergwijn eigenlijk, als die komt? “Ik zie niet zo 1-2-3 een basisplaats voor hem,” zegt Jesse ter Haar.

Hoe dan ook: Ajax kan ontspannen en vol zelfvertrouwen toewerken naar de bekerkraker tegen Excelsior Maassluis (donderdag) en de competitietopper tegen PSV (zondag). Welke absentie zal zich erger doen voelen: Haller bij Ajax of Sangaré bij PSV? Aan de Branietafel weten ze het wel.

Branie is een podcast van Het Parool en Ajax Showtime, gepresenteerd door Menno Pot. Iedere maandag om 12.00 uur is er een nieuwe aflevering. Te beluisteren via iTunes, Spotify en alle bekende podcastkanalen.

Luister hieronder ook eerdere afleveringen van Branie.

Video wordt geladen...

Luister hieronder ook eerdere afleveringen van Branie.
Beeld Moker Ontwerp