Vijf redenen om naar Karinthië te gaan!

gesponsord op 07 december 2021· geen reacties

Nassfeld Foto: Franz Gerdl
Nassfeld Foto: Franz Gerdl

In Karinthië, aan de zuidzijde van de Alpen, draait het om actief en sportief genieten, om joie de vivre. Het Oostenrijkse Bundesland biedt alles wat daar aan bijdraagt: een afwisselend landschap, bergen, schitterend uitzicht, idyllische meren en een mild, zonnig klimaat. Door de ligging, grenzend aan Italië en Slovenië, zijn de culinaire en culturele invloeden van de Alpen-Adria-regio er goed merkbaar. Vijf redenen voor een bezoek!

1. Wintersporten

De circa dertig skigebieden in Karinthië en Osttirol en ruim 800 kilometer sneeuwzekere, prima geprepareerde pistes garanderen veel afwisseling. En dat allemaal met maar één skipas: de ‘topskipas’. Dankzij de goed opgeleide, ervaren en vriendelijke skileraren van de veertig Karinthische skischolen krijgen beginners de juiste techniek snel onder de knie. Actieve ‘nachtvlinders’ kunnen zich uitleven tijdens het avondskiën (Bad Kleinkirchheim en Nassfeld), het toerskiën met hoofdlamp op het Dreiländereck, sneeuwschoenwandelen bij volle maan (Dobratsch) of avondrodelen zoals op de Katschberg, de Turrach en in de Innerkrems.

Römerbad, Bad Kleinkirchheim Foto: Gert Perauer
Römerbad, Bad Kleinkirchheim Foto: Gert Perauer

2. Uitgebreid serviceaanbod

Uitstekende services zoals skidepots (Heiligenblut, Nassfeld, Mölltaler Gletscher), transfers tussen parkeerplaats en lift en vice versa (Nassfeld), arrensleeservice tussen het hotel en de skilessen voor de kids (Katschberg), skiservice bij de pistes (Nassfeld), een parkeerplaats-app en online informatie over beschikbare parkeerplaatsen (Gerlitzen, Turracher Höhe), zakdoekjes bij de liftstations (Turrach en Nassfeld), pistebutlers (Turracher Höhe), en de mogelijkheid om thuis al je skipas of keycard ‘op te laden’.

3. Alternatieve activiteiten

Sommige Karinthische meren veranderen 's winters in spiegelgladde openluchtijsbanen waar schaatsers, ijshockeyspelers en ijsstokschieters zich helemaal thuis voelen. In de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk bevindt zich ook de grootste natuurijsvlakte van Europa, de Weissensee, waar in 2022 al voor de 33ste keer de alternatieve Elfstedentocht gereden zal worden. Net zo leuk zijn de ‘magische momenten’ in de Karinthische natuur: eersteklas natuurprogramma’s dwars door de deelstaat, die door gediplomeerde gidsen worden begeleid.

Op zoek naar voordeel? De Winter Kärnten Card biedt gratis toegang tot heel veel bezienswaardigheden.

Alternatieve elfstedentocht Foto: Michael Kärnten
Alternatieve elfstedentocht Foto: Michael Kärnten

4. Wellness & smaaksensatie

De wellness in het winterse Karinthië is veelzijdig. Bezoek bijvoorbeeld eens het Kärnten Badehaus aan de Millstätter See, de compleet gerenoveerde therme St. Kathrein in Bad Kleinkirchheim of de Maibachl-bron in Warmbad Villach. En het zeemeerminzwemmen in de KärntenTherme en de verwarmde zwembaden in het meer van hotels aan de Wörthersee, Millstätter See en op de Turracher Höhe mogen er ook zijn. Aan romantische hutten en verrukkelijke gerechten is hier ook geen gebrek. In de Karinthische Alpen-Adria-keuken vormt de combinatie van verse, regionale ingrediënten, oude bereidingswijzen en nieuwe interpretaties een smakelijk en verrassend resultaat. Ook de wijnen, most en schnaps worden in Karinthië vaak lokaal gemaakt.

null

5. Langlaufen en toerskiën

In heel Karinthië vind je op verschillende hoogtes tal van langlaufloipes, zowel voor beginners en gevorderden. Bijvoorbeeld in Nationalpark Hohe Tauern, rond de Weissensee, Bad Kleinkirchheim, in het Rosental of op de Katschberg. In de Villacher Alpenarena, in St. Jakob im Rosental, in de regio Nassfeld-Pressegger See en rond de Pirkdorfer See bevinden zich enkele langlaufcentra. Een toerhighlight is de Nockberge-trail, een skitocht die de vijf skigebieden Katschberg, Innerkrems, Turrach, Falkert en Bad Kleinkirchheim/St. Oswald met elkaar verbindt.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie