FindYourBike heeft weer veel mooie fietsen op hun site staan, zo ook deze vijf straaljagers. FindYourBike heeft er vijf mountainbikes speciaal voor vrouwen uitgepikt om in het zonnetje te zetten.

1. Liv Pique
Deze tweedehands Liv Pique is nog zo goed als nieuw en staat te wachten op een nieuwe eigenaresse. De vering is speciaal afgestemd op vrouwen. De fiets heeft kortere liggende achtervorken om de klimcapaciteiten en wendbaarheid te verbeteren. Het dalen gaat extra makkelijk door de Giant Switch dropperpost.  De fiets is afgemonteerd met SRAM NX en heeft Maxxis High Roller II 27.5 x 2.30 tubeless banden.

Adviesprijs: €1750
Klik hier voor de fiets.

2. Cannondale Scalpel SI
De Scalpel-SI Carbon 4 is het eerste model in de Scalpel-SI modellenreeks met een carbon frame. Deze full-suspension mountainbike is uitgerust met een SRAM NX Eagle 1×12 schakelgroep, de iconische Lefty Ocho voorvork met 100mm veerweg en een RockShox Monarch RL achterschokdemper. Dit geeft je meer dan genoeg controle op technische trails, evenals uitstekende schakelprestaties. Bovendien zorgt het grote versnellingsbereik van de cassette (11-50) voor voldoende schakelmogelijkheden op de moeilijkste beklimmingen. Verder is dit model uitgerust met een lichtgewicht aluminium Stan’s NoTubes Crest S1 wielset en diverse onderdelen van het merk Cannondale zelf. Een prachtige fiets waar de liefhebber nog vele jaren mooie tochten of wedstrijden mee kan rijden.

Adviesprijs: €2999
Bekijk hier de fiets.

3. Cube Access WS Race
De Access WS Race is ontworpen voor dames die graag hun grenzen verleggen, maar die zeker geen concessies willen doen als het gaat om comfort, stabiliteit en veelzijdigheid. De lichte RockShox voorvork met luchtvering verbetert het comfort en de controle aanzienlijk. En dankzij de 2×10 aandrijflijn van Shimano is er voor iedere situatie een passende versnelling beschikbaar. Met de krachtige Shimano schijfremmen en de licht rollende Schwalbe noppenbanden ben je altijd baas over eigen bike.

Adviesprijs: €849
Bekijk hier de fiets. 

4. Scott Spark 910
Deze fully Scott Spark is al wat ouder maar doet zeker niet onder voor de rest. De fiets heeft net een onderhoudsbeurt gehad en toen zijn deze onderdelen vernieuwd; chainstay, swingarm lagers, demper DT Swiss X313 Scott Nude tune, handvaten, ketting en cassette. De compressie van de vering is bedienbaar vanaf het stuur, descend, traction en lock. Het carbon frame heeft een flip chip voor een hoge of lage setting. De fiets is afgemonteerd met Shimano XT 2×10 en is helemaal ready voor een nieuwe eigenaar.

Adviesprijs: €2200
Bekijk hier de fiets.

Scott Spark 910

5. Cannondale Trail 8
De Cannondale Trail 8 is een mooi instapmodel mountainbike, waarmee je de wondere wereld van het mountainbiken kunt ontdekken. De fiets heeft een robuust aluminium frame, speciaal geschikt voor dames, en een Sr Suntour voorvork met een veerweg van 100 mm. Dit zorgt ervoor dat je op de parcours comfortabel kunt rijden en minder last hebt van de klappen die je maakt. De mountainbike is afgemonteerd met een Shimano Tourney/Altus 2×8 versnellingsgroep, zo heb je de beschikking over 16 versnellingen, waardoor je op veel XC-parcoursen uit de voeten kunt.

Adviesprijs: €629
Bekijk hier de fiets.


Kijk voor meer fietsen (nieuw en tweedehands) op FindYourBike.com