De politie onderzoekt de woning waar undercoveragent 'Peter' zich na een lange operatie van het leven beroofde.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie onderzoekt de woning waar undercoveragent 'Peter' zich na een lange operatie van het leven beroofde. © Hessel De Ree

Undercoveragent die zelfmoord pleegde vroeg herhaald om stilzetten operatie

De undercoveragent die tijdens zijn laatste operatie zelfmoord pleegde, heeft meerdere keren aan de leiding gevraagd de operatie stop te zetten. Omdat een vermeend corrupt contact in de haven van Vlissingen moest worden gevonden, werd de undercoveractie tegen zijn zin voortgezet.

8 reacties

  • Wilma Lutz

    2 jaar geleden
    Wat ook de precieze reden voor deze zelfmoord was, het is voor de nabestaanden afschuwelijk, ze zitten met vragen waar ze nooit antwoord op krijgen en ik spreek uit ervaring,mijn vader pleegde zelfmoord, op mijn trouwdag,mijn leven is nooit meer hetzelfde geweest en je hebt levenslang,je vraagt steeds waarom? En zo.n domme kwetsende opmerkingen van sommige,dat maakt het nog erger. Heb aub wat meer respect en denk na eer je domme opmerkingen neer typt. W.lutz
  • Cisca Van der Goot

    2 jaar geleden
    @vandenburg bizar dat je als tweebener dit bedenken kunt. Jezelf tijdens het typen niet afvraagt “kan en mag ik dit denken”… en absurd dat een krant jouw reactie publiceert. Maar goed… voor alles en iedereen is er ruimte op deze planeet, dus ook voor jou. Helaas begrijp jij niets van de achterliggende strijdt, nood -en wanhoop achter het betalen van de hoogste prijs, namelijk je leven en toekomst opgeven. Beste krant: er is geen sprake van ‘moord’, dit is zelfdoding. Cvdgoot
  • Harry van Vlijmen

    2 jaar geleden
    Niet zo handig om met de vriendin van de verdachte de koffer in te duiken. Daarna dacht hij aan zijn vrouw en kinderen, toen was het kwaad al geschied. Nu krijgt de politie de schuld!
  • Jan Willem Roos

    2 jaar geleden
    Misschien een hele rare vraag, maar waarom stopte deze agent niet uit zichzelf? Dat het gevaarlijk werk is, was al heel snel duidelijk, maar om je gezin en je zelf, er de dupe van te laten worden, is een echte no go.
  • Beatrijs Hans

    2 jaar geleden
    @Jack van den Burg, Wat is dat voor een onrespectvolle reactie
  1. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.
  2. Roddelen, iemand niet laten uitpraten: pesten gaat door na de kindertijd, zo herken je pestgedrag
    PREMIUM
    22

    Roddelen, iemand niet laten uitpraten: pesten gaat door na de kindertijd, zo herken je pestgedrag

    In Nederland is een op de acht mensen weleens gepest. Op school, op de werkvloer, in de familie en in het bejaardenhuis. ,,Vaak weet je dat er iets niet klopt, maar denk je niet aan pesten.” Patricia Bolwerk, oprichter van Stoppestennu.nl en socioloog Beau Oldenburg vertellen op de Landelijke Dag tegen Pesten wat pestgedrag precies is, hoe je het herkent en wat je eraan kunt doen. ,,Dit type is het ergst, ze zijn namelijk niet makkelijk te herkennen.”
  3. Hij verdiende miljoenen met hasj en pillen: Janus van Wesenbeeck (62) stapt uit de schaduw
    PREMIUM

    Hij verdiende miljoenen met hasj en pillen: Janus van Wesenbeeck (62) stapt uit de schaduw

    Hij schoot en werd beschoten, importeerde duizenden kilo’s drugs, verdiende miljoenen, was de politie vaak te slim af, maar werd uiteindelijk flink gepakt. Een deel van dat leven zagen honderdduizenden kijkers al op Netflix in de serie Undercover en film Ferry. Maar in zijn biografie wordt Eindhovenaar Janus van W. (62) eindelijk Janus van Wesenbeeck genoemd en vertelt hij zijn eigen verhaal.
    Eindhoven