Vrijdagavond vertrok de eerste slaaptrein naar Praag.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijdagavond vertrok de eerste slaaptrein naar Praag. © Jan de Groen

Deze treinreis voelt alsof je wacht op teleportatie naar Zweinstein

VIDEOJe stapt in de trein, gaat slapen en wanneer je wakker wordt en de gordijntjes openschuift, ben je midden in het centrum van een Europese stedentripbestemming. Met dat idee stapten vrijdag 620 reizigers in de eerste slaaptrein van reisorganisatie GreenCityTrip richting Praag. 

4 reacties

  • Diana Nekeman-Huijsman

    3 jaar geleden
    Fantastisch initiatief, ik overweeg serieus om er een keer gebruik van te maken
  • Harry Kroon

    3 jaar geleden
    Barcelona doen of verder. En Beziers.
  • Maria Yvonne Franssen

    3 jaar geleden
    Hangmat = alternatief voor zittend reizen. Ik deed het in 2015 met de SNCF Metz-Narbonne. Overstap in Parijs op post-nachttrein. Dan slaapt men v.a. Parijs. De hele reis duurt ca. 12 uur! Men kan boeken voor een compartiment alleen m/v. Gestoomd dekbedje + kussen in plastic + 2 flesjes water + hangmat 168€ volle prijs. Geweldig geslapen! Mijn advies: schoon gedouched en gekleed vertrekken, vooral als men pas de volgende avond ergens opnieuw kan kleden/douchen. Want men slaapt gewoon in kleding!
  • Koll

    3 jaar geleden
    Super! Prachtig initiatief. Treinreizen hebben de toekomst.
  1. Inflatie merk je ook op de camping en je betaalt steeds vaker voor energieverbruik
    PREMIUM
    7 trends

    Inflatie merk je ook op de camping en je betaalt steeds vaker voor energiever­bruik

    Tent, slaapmat en slaapzak mogen weer van zolder, want het paasweekeinde is voor veel Nederlanders het startsein voor het kampeerseizoen. Welke tent schaffen we dit jaar aan, is er nog plek en wat gaat het kosten? Experts praten je bij over 7 opvallende ontwikkelingen op de camping. ,,Het interieur van caravans en campers wordt steeds luxer. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de toename van het aantal airco’s.”