Account
Logo
Zoeken
8.9 °C
Foto: WâldNet

Vrachtwagenchauffeur in de knel bij brug Kootstertille

di 12 oktober 2021, 18.30 uur

DROGEHAM - Een vrachtwagenchauffeur kwam dinsdag aan het einde van de middag 'in de knel' te zitten bij de brug van Kootstertille. De chauffeur reed over de Hege Dyk (N369) naar de brug en merkte te laat op dat vrachtwagens niet (meer) mogen passeren. Omdat hij de brug daarom niet wilde passeren, besloot hij zijn vrachtwagen stil te zetten op de weg.

De politie is ter plaatse gekomen om tijdelijk het verkeer te regelen. Het was nogal een uitdaging om met de vrachtwagen terug te rijden naar de rotonde.

De chauffeur had met het stoppen op de weg overigens wel een overtreding begaan. Hij veroorzaakte hiermee een gevaarlijke situatie. Agenten hebben het verkeer tijdelijk begeleid totdat de chauffeur zijn weg kon vervolgen via de rotonde bij Drogeham.

Brug Kootstertille dicht voor zwaar verkeer

Sinds maandag geldt voor de brug Kootstertille een gewichtsbeperking voor het zwaardere vrachtverkeer, landbouwverkeer en bussen (zwaarder dan 30 ton of met een aslast hoger dan 7 ton.) Recent onderzoek liet zien dat er in de betonnen brugdelen (aanbruggen) diverse zwakke plekken zitten.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer