Frédérique met haar verwondingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Frédérique met haar verwondingen. © Paul Brink

Hele land staat achter stoere Frédérique, 14-jarige jongen opgepakt voor brute mishandeling

vader doet verhaalGeen lange gevangenisstraf en al helemaal geen heksenjacht. De 14-jarige Frédérique uit Amstelveen, die gisteren ernstig werd mishandeld toen ze geen antwoord wilde geven op de vraag of ze een jongen of meisje is, is absoluut niet bezig met wraak of vergelding voor haar belagers. ,,Het enige wat ze wil, is dat dit verhaal voor een stukje bewustwording zorgt. Voor die jongens, voor de hele wereld”, vertelt haar vader Paul Brink. Een 14-jarige jongen is vanavond opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de brute mishandeling. 

15 reacties

  • Robert Boelhouwers

    3 jaar geleden
    Ik vind het lief en aardig van het meisje door te zeggen hij hoeft voor mij de gevangenis niet in maar dat is niet de goede weg dit stuk schorem moet hier gewoon voor boeten ik vraag me af dat als je dit doet op je zeventiende hoe met je is op je eenentwintigste !! de halfzachte rechtspraak in Nederland heeft er voor gezorgd dat dit steeds vaker voorkomt .
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    14-jarige jongen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de brute mishandeling van Frédérique. Die komt dus beslist niet uit Het Gooi.
  • gert meijboom

    3 jaar geleden
    Wij zien al dagen die vreselijke foto van Frederique, die mag nu wel weg. Toon haar maar wie ze is; sterk en onafhankelijk en daarom hartstikke mooi. En waarom niet de namen van die helden, ook met foto's; zij worden beschermd terwijl Frederique al dagen naar zichzelf moet kijken. Zeer vreemd; laat maar zien wie het is, laat maar uitleggen waarom zo flink.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Is het waar dat er weer niet word gezegt uit welke hoek het komt triest triest ach typisch Nederland niks zeggen waarom niet van carlo word toch ook gezegt dat het rijke gooise kakkers zijn maak mij geen bal uit maar benoem het wie zijn bilken brand moet op de blaten zitten ongeacht wie of wat je bent gooi ze maar op internet met foto en al n kalkman
  • Christopher leenders

    3 jaar geleden
    Dat snotneusje moet zijn lucky stars bedanken.. als dit mijn dochter was zag hij nooit zijn next verjaardag .. en de veiligste plaats voor hen of hun zou het politiebureau zijn.. Christopher Leenders (Canada )
  1. Hij verdiende miljoenen met hasj en pillen: Janus van Wesenbeeck (62) stapt uit de schaduw
    PREMIUM

    Hij verdiende miljoenen met hasj en pillen: Janus van Wesenbeeck (62) stapt uit de schaduw

    Hij schoot en werd beschoten, importeerde duizenden kilo’s drugs, verdiende miljoenen, was de politie vaak te slim af, maar werd uiteindelijk flink gepakt. Een deel van dat leven zagen honderdduizenden kijkers al op Netflix in de serie Undercover en film Ferry. Maar in zijn biografie wordt Eindhovenaar Janus van W. (62) eindelijk Janus van Wesenbeeck genoemd en vertelt hij zijn eigen verhaal.
    Eindhoven