Hamilton rijdt Verstappen van de baan.
Volledig scherm
Hamilton rijdt Verstappen van de baan. © REUTERS

Red Bull vraagt FIA om herziening van straf ‘agressor’ Hamilton

Red Bull Racing heeft de internationale autosportfederatie FIA gevraagd om herziening van de straf die Lewis Hamilton (10 seconden) onlangs kreeg tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone. De Mercedes-coureur reed al snel na de start de bolide van zijn grote rivaal Max Verstappen aan. 

42 reacties

  • V Beckers

    3 jaar geleden
    Leonard George, helemaal met je eens, als Max dit geflikt had dan had iedereen mee zitten te juichen. Max heeft zijn visitekaartje met onsportief gedrag op de baan meerdere keren afgegeven, dus gelijke monniken, gelijke kappen.
  • Adrie Dijk

    3 jaar geleden
    Die engelsman moet gewoon strafpunten inleveren,dit slaat helemaal nergens op.
  • Martin Martens

    3 jaar geleden
    Hans mooi samen gevat hellemaal met eens dit was geen straf voor hamilton meer een straf voor Max
  • Hans den Hertog

    3 jaar geleden
    Lewis Hamilton maakt dit jaar, nu hij niet meer standaard weet dat hij de winnaar wordt, regelmatig fouten. Met als laatste gevolg het uitvallen van Max Verstappen. Dit heeft Hamilton een oneerlijk aantal punten opgeleverd. Wat mij enorm ergert is het feest dat Hamilton na de overwinning vierde en de wijze waarop hij het incident wegpraatte.
  • Leonard George

    3 jaar geleden
    Wat een zure onsportieve chauvinistische opmerkingen. Als Max dit bij Lewis had geflikt dan zouden jullie anders reageren. Dat zou hij geweldig aanvallend hebben getracht in te halen en het is hem gelukt. Lewis moet niet huilen dat hij heeft verloren. Red Bull team zijn echte slechte verliezers. Net kleine kinderen waarvan het laatste snoepje is afgepakt. Ik hoop dat ze niet gelijk krijgen.