Medaillespiegel: TeamNL eindigt in Tokio op recordaantal van 36 medailles

Nederland heeft 36 medailles binnengehaald op de Olympische Spelen in Tokio. Daarmee is het oude record van Sydney 2000 ruimschoots verbroken. Destijds haalde TeamNL in Australië 25 medailles.

190 reacties

  • Henk Versluis

    3 jaar geleden
    Wat een presentatie van deze spelers petje af
  • Jan Kat

    3 jaar geleden
    Amerikanen zeggen tegen mij, wij hebben veel meer medailles. Ik zeg wij zijn met 17 miljoen, jullie met 650 miljoen. Dus reken dat maar eens als wij 1 goud winnen en jullie 10. Enz. Ik ben trots op Oranje ! Al dat vele trainen en ontzeggingen, en dan....laat het maar ff zien! En wij kijken en genieten en raken ontroerd, ook door ons volkslied. Het Rood, Wit, Blauw fier bovenaan de andere. Hazes zong het al Nederland Oh Nederland
  • gert meijboom

    3 jaar geleden
    Geweldige equipe met prima resultaten. Vooral de positiviteit valt op, geen drama, geen gezeur maar oprechte emoties en positiviteit.
  • mayke oudshoorn

    3 jaar geleden
    waar een klein land groot in is...
  • Hans Klopstra

    3 jaar geleden
    Als Nederlander ben ik trots op onze medaille-oogst. Het laat zien op welk hoge niveau de kansen liggen voor sporters om zich te ontwikkelen in ons Nederland waar welvaart en menselijk gezondheid hans in hand gaan. Han Klopstra
  1. ‘Mama’ Ellen van Dijk wil eíndelijk een olympische medaille: ‘Maar gezin komt op de eerste plaats’
    PREMIUM

    ‘Mama’ Ellen van Dijk wil eíndelijk een olympische medaille: ‘Maar gezin komt op de eerste plaats’

    Tot één dag voor de goed verlopen bevalling van zoon Faas Valentijn op 4 oktober zat Ellen van Dijk op de racefiets. Tijdens de zwangerschap maakte de 36-jarige Woerdense liefst 17.500 trainingskilometers. Hetgeen neerkomt op ongeveer 17 uur per week. Zowel op de racefiets als op de tijdritfiets. Hierbij kwam nog de krachttraining. Kort na de bevalling stapte de tijdrittopper meteen weer op de fiets om dagelijks twee en een half uur weg te trappen.
    Woerden