Annemiek Van Vleuten hoort na de finish dat ze geen goud, maar zilver heeft gepakt.
Volledig scherm
Annemiek Van Vleuten hoort na de finish dat ze geen goud, maar zilver heeft gepakt. © AFP

Buitenlandse media over Van Vleuten: ‘Eén van de grootste olympische berovingen ooit’

,,Ruud, ik had het mis", de uitspraak van Annemiek van Vleuten nadat haar duidelijk werd dat ze geen gouden, maar een zilveren olympische medaille had gewonnen, is er één voor de eeuwigheid. Ook buitenlandse media vermaken zich met de blunder van de Nederlandse renster.

13 reacties

  • Erik Gemser

    3 jaar geleden
    Nou, nou, nou...... "Eén van de grootste olympische berovingen ooit"! Zo wil ik het niet noemen. Het is gewoon een super stomme fout van de bondscoach. De taak is juist de renners te behoeden voor fouten. Incapabele coach dus!!
  • JOHN MULDER

    3 jaar geleden
    John Mulder @Hans Wilmes. Alle grote wielerronde zijn al verpest door het teamspel waardoor zeer goede coureurs ten dienste rijden van een kopman, maar niet voor eigen winnen.
  • Hans Wilmes

    3 jaar geleden
    De dames bondscoach ontslaan. Iedere wielrenster gaat voor één ding: goud. Niemand gaat dan tempo rijden om de Nederlandse ploeg naar de streep te brengen. Dus het gat had nooit zo groot mogen worden. De bondscoach had info per mobiele telefoon kunnen vragen bv bij de bidon aangevers en de tijdwaarneming kunnen raadplegen. Jammer van deze miskleun. Een zekere goude plak te grabbel gegooid.
  • de Jong

    3 jaar geleden
    Even een Sven Kramertje doen. Wat een hoogmoed zeg, ze zal “wel even winnen”. Een topsporter heeft álle facetten van de sport in bedwang, zo’n amateuristische fout mag nóóit voorkomen! Geluk dat de tweede plaats is veroverd maar tekenend voor de topsport in NL dit weer.
  • Albert van der Mey

    3 jaar geleden
    Ik wou zelf dat ik een grote prestatie kon leveren met het maken van een blunder. Waarom iedereen het nu beter? Zilver is een TOP.