RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Zeven doden bij schietpartij op verjaardagsfeestje in Colorado

Beeld © Thinkstock

Zes gasten van een verjaardagfeestje in de Amerikaanse staat Colorado zijn gisteren om het leven gekomen bij een schietpartij. Dat gebeurde even na middernacht. Bij het feestje waren ook meerdere kinderen aanwezig, zij bleven ongedeerd.

De vermoedelijke schutter kwam volgens de politie ook om het leven. De schietpartij begon in een woonwagen waar op dat moment een feestje werd georganiseerd. Uit een politieverklaring blijkt dat de vriend van een van de aanwezige vrouwen dreigde zelfmoord te plegen.

Heb jij vragen over zelfdoding?

Stichting 113: bel 113 of 0800-0113 (gratis), of anoniem via de chat op de website 113.nl 

24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week 

De man schoot eerst zes anderen neer, voordat hij zichzelf van het leven beroofde. Zes mensen overleden ter plaatse, één iemand werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen.

'Mijn hart breekt'

Geen van de aanwezige kinderen op het feestje raakte gewond. "Woorden schieten tekort om deze tragedie te beschrijven", vertelde de politiewoordvoerder aan buitenlandse media. "Mijn hart breekt als ik denk aan alle families die iemand verloren zijn en aan alle kinderen die hierdoor een ouder verloren zijn."

Biden
Lees ook:
Biden wil verbod op aanvalswapens invoeren: 'Wapengeweld VS is epidemie'

De gouverneur van de staat, Jared Polis, noemde de schietpartij 'afschuwelijk'. Vooral ook omdat het op Moederdag gebeurde. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van de schietpartij.