Festivalgangers feesten op muziekfestival Sziget in 2017.
Volledig scherm
Festivalgangers feesten op muziekfestival Sziget in 2017. © REUTERS

Hongaarse muziekfestivals Sziget en Balaton Sound opnieuw met een jaar uitgesteld

De Hongaarse muziekfestivals Sziget en Balaton Sound, die bij de grootste festivals van Europa horen, zullen dit jaar opnieuw niet plaatsvinden. Ook vorig jaar werden ze al afgelast wegens corona. In 2022 komt er “een grote comeback”, zeggen de organisatoren vandaag.

0 reacties

  1. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Minstens 17 doden en 60 gewonden bij raketaanval op Tsjernihiv - NAVO-chef roept op om eigen wapens aan Kiev te leveren

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Minstens 17 doden en 60 gewonden bij raketaan­val op Tsjernihiv - NAVO-chef roept op om eigen wapens aan Kiev te leveren

    Na de Russische raketaanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv op woensdag zijn al zeker 17 doden en ruim 60 gewonden geteld. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken. “De wereld is niet vastberaden genoeg om de Russische terreur te stoppen”, stelt president Volodymyr Zelensky in een bericht op X. Ondertussen roept de chef van de NAVO vandaag lidstaten op om wapens uit eigen voorraad aan Oekraïne te leveren, zelfs als hiermee de eigen voorraad niet meer voldoet aan de NAVO-afspraken. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 17 april terug.
  2. “Oekraïense oorlog had allang gedaan kunnen zijn”: geheimen van de vredesgesprekken met Rusland onthuld
    PREMIUM
    100

    “Oekraïense oorlog had allang gedaan kunnen zijn”: geheimen van de vredesge­sprek­ken met Rusland onthuld

    Oekraïne moest z’n leger reduceren tot hooguit 85.000 soldaten en 342 tanks. Dat was één van de Russische eisen tijdens de vredesgesprekken die er in de eerste weken van de oorlog zijn geweest. Moskou overwoog in ruil zelfs om de Krim terug te geven, schrijft het maandblad ‘Foreign Affairs’. Dat bemachtigde een schat aan nooit naar buiten gebrachte details. “De oorlog had toen al gedaan kunnen zijn”, zo klinkt het. Maar wie heeft dat dan verhinderd? En zijn andere experts het met die inschatting eens?