De staalfabriek in Ougrée, waar het ongeval plaatshad, sloot in 2014 definitief de deuren.
Volledig scherm
De staalfabriek in Ougrée, waar het ongeval plaatshad, sloot in 2014 definitief de deuren. © Photonews

Jongen (12) stort acht meter naar beneden in verlaten ArcelorMittal-fabriek

LuikEen jongen van 12 jaar is zwaargewond geraakt op een verlaten bedrijfssite van staalreus ArcelorMittal in Ougrée (Luik). Het kind was met zijn zus de fabriek binnengedrongen en zakte door een vloer. Hij maakte een val van “8 à 10 meter”, zegt de burgemeester van Seraing.

3 reacties

  • Daisy Daelemans

    3 jaar geleden
    Kinderen en vooral tieners zijn soms heel nieuwsgierig. Spannende dingen beleven en dan opscheppen bij de vrienden. Allemaal begrijpelijk. Ik stel mij alleen de vraag, waarom moet het jaren duren alvorens zulke fabrieken en terreinen ontmanteld worden en veilig gesteld worden. "Verboden toegang" is voor pubers dé uitnodiging om binnen te gaan. Hopelijk komt het goed met die jongen.
  • Lisette Willems

    3 jaar geleden
    Weten dat het niet mag maakt het juist plezant om te doen, hebben we allemaal toch wel eens gedaan. Maar ramen breken om binnen te geraken heb ik nooit gedaan, wij vonden altijd wel een poortje om binnen te gaan neuzen.
  • K. V.

    3 jaar geleden
    Dat deden wij vroeger ook, binnendringen in een reeds lang leegstaande fabriek; toen waren er geen beveiligingen, enkel Verboden toegang of zoiets en je vond altijd wel een mogelijkheid. Als jongere is dat extra spannend. Maar je kan zeker niet gaan stellen dat de eigenaar(s) verantwoordelijk zijn want dan zou het hek helemaal van de dam zijn...