Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Steeds meer gevallen van femicide in ‘vrouwvriendelijk’ Zweden

In Zweden zijn er de afgelopen vijf weken zes gevallen van femicide of vrouwenmoord geweest. In alle gevallen werden de vrouwen vermoord door een man met wie ze een hechte relatie hadden. Het land krijgt nu felle kritiek te verduren, aangezien de regering zich in het verleden als ‘feministisch’ heeft omschreven en zou streven naar gendergelijkheid. 

12 reacties

  • Calinda Struyf

    3 jaar geleden
    In de Zweedse pers verschijnen genoeg artikels waar vrouwen praten over de angst die ze hebben om nog in sommige steden en plaatsen alleen over straat te gaan. Maar de Zweedse regering kan niet tegelijkertijd immigratie en vrouwvriendelijk zijn. Dus moeten alle mannen maar de kop van jut zijn. #notinmygendersname Zweden.
  • victor vandesande

    3 jaar geleden
    Zweden heeft dan ook een gigantisch migrantenprobleem vooral afghanen en syriers. Maar de linkse regering doet er alles aan om dat niet in de openbaarheid te laten komen . Malmo en Gotenborg zijn er hele wijken waar de politie niet meer durft te komen. Erger nog dan hierin Molenbeek
  • Lenne Harding

    3 jaar geleden
    Femicide is maar een naam. Zo leren we elke dag bij.
  • Benny De Keyzer

    3 jaar geleden
    Kan mij iemand een zinnige uitleg geven voor de bestaansrede van het woord 'femicide'? Is een moord op een vrouw erger dan een moord op een man en moet er daarvoor een nieuw woord uitgevonden worden?
  • lucien lemahieu

    3 jaar geleden
    en van welk land kwamen de daders,..