Direct naar artikelinhoud
NieuwsVoetbal

▶ ‘Bye Bye, Eden’: beelden van lachende Hazard na uitschakeling zetten kwaad bloed in Madrid

Eden Hazard.Beeld AP

‘Adiós, Hazard.’ Supporters van Real Madrid en Spaanse media zijn hard voor Eden Hazard, na de uitschakeling van Real Madrid in de Champions League gisteravond. Niet alleen zijn prestatie wordt onder vuur genomen, maar ook het feit dat hij na de match stond te dollen met enkele spelers van Chelsea.

▶ Bekijk: Eden Hazard dolt vlak na de uitschakeling van Real Madrid met enkele Chelsea-spelers

Video wordt geladen...

Met de sportieve prestatie tegen het Chelsea waar hij groot is geworden scoorde Hazard alvast geen punten. “Dit is het tweede seizoen dat we mogen vergeten van Hazard”, klonk het in de sportkrant Marca. “Hij is lichtjaren verwijderd van de speler die hij ooit was. Oorlogen als deze zijn te hoog gegrepen voor hem.”

Maar vooral het onderonsje tussen Hazard en zijn ex-ploegmaats Zouma en Mendy na afloop van de wedstrijd zette kwaad bloed. De beelden gingen als een lopend vuurtje rond op sociale media, vergezeld van vernietigende commentaren. Ook in de media bleef het voorval niet onbesproken.

Hazard dolde na het laatste fluitsignaal met Chelsea-spelers Zouma en Mendy.Beeld VTM

“Deze jongen heeft niet begrepen waar Real Madrid voor staat”, schreef de redactiechef van de sportkrant As. “De opkuiswerken moeten beginnen met de onmiddellijke verkoop van Hazard. Bye Bye, Eden.”

Ook in het televisieprogramma El Chiringuito de Jugones, met een gemiddelde van zowat 365.000 kijkers het meest bekeken voetbalprogramma in Spanje, werd gehint op het vertrek van Hazard. “Twee jaar al plaagt Hazard de Madrileense fans”, zei presentator Josep Pedrerol in een dramatische monoloog. “Nu heeft hij het vuur van de Madrilenen aangestoken. Als er een goed bod komt, zal hij verkocht worden. Hazard mag geen seconde langer bij Real Madrid blijven. Weg ermee!”

▶ Bekijk hier de monoloog van Spaans tv-gezicht Josep Pedrerol over Eden Hazard:

Video wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...