RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Elektrische fietsen

VanMoof vergroot bereik e-bikes met 100 kilometer met PowerBank

De PowerBank op een VanMoof X3. Beeld © VanMoof

De Nederlandse e-bikemaker VanMoof heeft een afneembare accu voor de VanMoof S3 en X3-fietsen aangekondigd. De accu, genaamd Powerbank, kan de actieradius van de e-bikes met maximaal 100 kilometer vergroten.

De VanMoof PowerBank is een oplaadbare accu die met zijn driehoekige vorm in het frame van de VanMoof S3 en X3 gehangen kan worden. De accu weegt 2,8 kilo, heeft een capaciteit van 378Wh en vergroot daarmee de actieradius van de fiets met 45 tot 100 kilometer.

De VanMoof S3 en X3 hebben een ingebouwde accu 504Wh-accu met een actieradius van 60 tot 150 kilometer. De PowerBank wordt met een snoertje op de fiets aangesloten, en heeft een aan-uitknop. Zo kunnen fietsers zelf bepalen wanneer zij hun ingebouwde batterij met de PowerBank willen opladen. Laden kan zowel stilstaand als rijdend.

De PowerBank maakt het volgens VanMoof ook makkelijk een om zijn fietsen op te laden, aangezien de accu makkelijk mee naar binnen is te nemen. Veel doorsnee e-bikes hebben een afneembare accu onder de bagagedrager, bij de fietsen van VanMoof is de batterij normaal gesproken onzichtbaar verwerkt in het frame. De PowerBank kost 348 euro.

E-bikes
Lees ook:
E-bikes VanMoof terug te vinden met Apples Find My-tracker

Verbeteringen VanMoof S3 en X3

VanMoof heeft ook kleine verbeteringen aangebracht aan de S3 en X3. Nieuwe versies van de e-bikes zijn voortaan vindbaar in de Zoek mijn-app van Apple, zo werd onlangs al aangekondigd. Verder is de zichtbaarheid van het display op de fiets verbeterd, zijn de spatborden en pedalen van de fietsen opnieuw ontworpen en is de interne bedrading vernieuwd. Ook de automatische versnellingen van de fiets zouden zijn verbeterd. 

Bright
Luister ook:
Bright Podcast: 'Hé Siri, waar is m'n VanMoof-fiets?'
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.