Gaudu wint de rit, Roglic pakt de eindzege.
Volledig scherm
Gaudu wint de rit, Roglic pakt de eindzege. © Photo News

Roglic haalt na ferm nummer eindzege in Ronde van het Baskenland binnen, Gaudu wint slotrit

WielrennenPrimoz Roglic heeft de Ronde van het Baskenland gewonnen. De Sloveen voerde in een dolle slotrit een stevig nummer op en stoomde naar eindwinst. De ritwinst liet hij aan medevluchter David Gaudu. Pogacar liet zich in een dalende strook verrassen en zag zo de eindzege uit handen glippen. Een sterke Mauri Vansevenant kon lang mee in de achtervolgende groep-Pogacar en werd knap tiende.

11 reacties

  • Rik Cappelle

    3 jaar geleden
    Niet één van de toppers verstopt zich nog. Ze kiezen allemaal om te koersen en aan te vallen en zijn niet bang om tegen een muur aan te fietsen. Prachtig om zien. Een hele verademing nadat ge de bende wieltjeszuigers, en dan heb ik het niet over MVDP, van Fenix Alpecin bezig gezien hebt met een Kampioen v Belgie die het zich veroorlooft om de mooiste trui van het ganse peloton op een schandalige manier te besmeuren. En dezelfde De Bondt durft dan nog de overwinning te vieren ! Shame you !
  • Marc Van Leuven

    3 jaar geleden
    Dit siert Roglic, ik denk dat een VDP of een VA gesprint hadden voor de ritzege.
  • Johan Maddens

    3 jaar geleden
    Ben benieuwd of Van Aert steun zal krijgen van Roglic in de Amstel Gold race , of zal het andersom zijn !
  • Ronny Popelier

    3 jaar geleden
    Nu heeft men kunnen zien in Ronde van Baskenland wat voor top talent klimmer M Vansevenant wel is. Iedere klim altijd mee in de voorste gelederen tussen deze topklimmers. Jammer net niet top tien, maar het is schitterend wat MAURI V liet zien in waarschijnlijk één van de lastigste wedstrijden,. Nog klein beetje kracht bij, hebben het laatste nog niet gezien. Samen in Ronde met Remco, Almeida, Knox en nog paar klimmers,, en Deceuninck Quick Step kan de grote rondes aanpakken en hopelijk winst
  • Daniel Decoster

    3 jaar geleden
    Super leuke laatste rit spannend tot op het einde