Michael van Gerwen is strijdbaar en staat bij de UK Open in de kwartfinales.
Volledig scherm
Michael van Gerwen is strijdbaar en staat bij de UK Open in de kwartfinales. © PDC/Christopher Dean

Van Gerwen blijft op koers voor titel: ‘Ik kan zeker meer schade aanrichten’

Voor Michael van Gerwen behoort een vierde titel bij de UK Open nog altijd tot de mogelijkheden. Via zeges op Mensur Suljovic en José de Sousa plaatste de 31-jarige Brabantse topdarter zich zaterdag voor de kwartfinales van het majortoernooi in Milton Keynes.

  1. Michael van Gerwen: ‘Ik heb weer iets om voor te vechten’
    PREMIUM
    Interview

    Michael van Gerwen: ‘Ik heb weer iets om voor te vechten’

    In twaalf maanden is er veel veranderd. Zo won Michael van Gerwen een jaar geleden nog met nieuwe pijlen de UK Open en toonde hij zich weer de ‘Machtige Mike’. Het inmiddels vermaledijde coronavirus zette daarna echter alles op z’n kop. De 31-jarige topdarter belandde vervolgens in de ‘zwaarste periode’ uit zijn loopbaan. De robot uit Vlijmen bleek ook maar een mens van vlees en bloed. Ook al waren er twijfels, het geloof in eigen kunnen zal bij hemzelf nooit verdwijnen.
  2. ‘Barney’ kruipt door oog van de naald en maakt zich op voor heerlijke clash met Michael van Gerwen op Dutch Darts Masters
    met video

    ‘Barney’ kruipt door oog van de naald en maakt zich op voor heerlijke clash met Michael van Gerwen op Dutch Darts Masters

    Raymond van Barneveld heeft op het nippertje tóch de kwartfinales bereikt op de TOTO Dutch Darts Masters. Barney overleefde twee wedstrijdpijlen tegen Rob Cross, die werd uitgefloten en het niet kon afmaken: 6-5 voor de Hagenaar. Den Bosch mag zich nu gaan opmaken voor een heerlijk affiche: Van Barneveld tegen Michael van Gerwen. Mighty Mike gaf Vincent van der Voort geen schijn van kans. Danny Noppert, Gian van Veen en Kevin Doets hadden eerder al het goede voorbeeld gegeven.