Frenkie de Jong houdt Ruben Garcia van Osasuna van de bal af
NOS Voetbal

Barcelona wint bij Osasuna en verkleint achterstand op Atlético tot twee punten

Barcelona heeft dankzij een zege bij Osasuna het gat met Atlético Madrid verkleind tot twee punten. De koploper, die zondag stadsgenoot Real Madrid ontvangt, heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld.

Osasuna, een bescheiden middenmoter, deed voor rust niet onder voor het team van Ronald Koeman. Zo was Kike Barja met een schot uit de draai dicht bij een treffer en ontbeerde later Rubén Garcia een beetje geluk met een uithaal.

In beide gevallen stond doelman Marc-André Ter Stegen zijn mannetje. De 0-1 was van Jordi Alba die op aangeven van Lionel Messi de bal in het dak van het doel joeg.

Stand La Liga

Messi, die in negentien duels met Osasuna 23 keer doel trof, maar dit keer niet wist te scoren, gaf ook bij de 0-2 (geplaatst schot van Ilaix Moriba) de assist. Frenkie de Jong maakte bij Barcelona de negentig minuten vol, net als oud-Ajacied Sergiño Dest.

Champions League

Woensdag gaat Barça in de Champions League op bezoek bij Paris Saint-Germain. Dan moet de ploeg de 4-1 thuisnederlaag van 16 februari zien weg te poetsen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl