Terug naar de krant

Femke Bol pakt EK-goud op 400 meter indoor, scherpt Nederlands record aan

Leeslijst Nieuws
Indooratletiek Het 21-jarige talent Femke Bol dook één honderdste onder haar oude toptijd. Eerder pakten Van Diepen en Bonevacia bij de mannen zilver en brons voor Nederland.
Leeslijst

Femke Bol heeft zaterdag bij de Europese kampioenschappen indooratletiek in het Poolse Torun het goud gepakt in de finale van de 400 meter. De 21-jarige Bol deed dat in een Nederlands record van 50,63 seconden, één honderdste onder haar oude toptijd. Lieke Klaver moest genoegen nemen met de vijfde plaats in 52,03.

Bol stond voor het eerst in een finale van internationaal kampioenschap, maar gold niettemin als torenhoge favoriete vanwege haar indrukwekkende optredens deze winter op de indoorbanen. Ze scherpte al vier keer eerder het Nederlands record aan en voert met afstand de Europese ranglijst van dit jaar aan.

Op weg naar de finale toonde ze haar klasse met dominante optredens in de series en de halve finales, die ze steeds overtuigend won. In de finale nam Klaver, vriendin en trainingspartner van Bol, aanvankelijk de leiding. Bol passeerde haar echter buitenom en liep met groot machtsvertoon naar het goud. Klaver zakte weg en greep naast de medailles. Het zilver ging naar de Poolse Justyna Swiety-Ersetic, het brons naar de Britse Jodie Williams.

Even daarvoor hadden Tony van Diepen en Liemarvin Bonevacia bij de mannen respectievelijk zilver en brons gepakt op de 400 meter, achter de Spanjaard Oscar Husillos. Zij bezorgden de Nederlandse ploeg de eerste medailles van deze EK.(ANP)

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in