Deze elektrische Mercedes-Benz 280SL is een modern stukje nostalgie op wielen

De auto-industrie verduurzaamt langzamerhand en steeds vaker rollen er elektrische auto’s van de band. We zijn allemaal bekend met de moderne EV’s, maar door deze elektrische golf verdwijnen de old-timers, zoals de Mercedes-Benz 280SL, steeds vaker uit beeld. En dat is doodzonde.

Elektrische Mercedes-Benz 280SL

Dat vinden de monteur van de in Cardiff gepositioneerde Mercedes-Benz specialist Hemmels nou ook. Daarom besloten zij, om naast hun reguliere met verbrandingsmotor aangedreven line-up met de 190SL, 280SL en de 300SL, ook een elektrische editie van de 280SL op de markt te brengen. Don’t worry, de wagen bevat nog steeds alle analogie apparatuur en het originele interieur, zodat je je nog steeds in een nostalgische wagen bevindt.

mercedes benz 280SL
Foto: Mercedes-Benz

Nostalgie op wielen

De klassieker kreeg dus een make-over onder de motorkap, waar nu een 160 pk elektrische batterij onder ligt. Om het old-school gevoel wat meer terug te laten komen, heeft Hemmels zelfs de koppel terug geschroefd, waardoor de normale 200 miles radius niet meer te halen is door deze moderne old-timer. Je hebt deze elektrische klassieker op je oprit staan voor zo’n 295.000 dollar met een 1-year warranty. En om het verhaal af te maken kan je zelfs je eigen verf en leerkleuren kiezen. Wat een verfrissend stukje nostalgie op wielen.

Reageer op artikel:
Deze elektrische Mercedes-Benz 280SL is een modern stukje nostalgie op wielen
Sluiten