Terug naar de krant

Feyenoord en Sc Heerenveen winnen, FC Twente en Willem II spelen gelijk

Leeslijst Nieuws
Eredivisie Feyenoord verpulverde VVV Venlo met 6-0, Sc Heerenveen was te sterk voor ADO en FC Utrecht scoorde in de extra tijd de winnende tegen RKC Waalwijk. FC Twente en Willem II speelden gelijk.
Leeslijst

Feyenoord heeft zaterdag met 6-0 gewonnen van VVV Venlo, dat het moest doen zonder Eredivisie-topscorer Georgios Giakoumakis. FC Twente kwam tegen degradatiekandidaat Willem II niet verder dan een gelijkspel: 1-1. Sc Heerenveen was thuis te sterk voor ADO Den Haag. FC Utrecht won door een strafschop diep in de extra tijd met 1-2 van RKC Waalwijk.

Met de eerste competitiezege sinds 14 februari klimt Feyenoord voorlopig naar de vierde plaats in de Eredivisie. De Rotterdammers kregen in de Kuip amper tegenstand van VVV, dat eerder in de week in de halve finales van het bekertoernooi verloor van Vitesse. De thuisclub hoefde niet eens bijzonder goed te spelen om een royale zege te boeken. Jens Toornstra, die voor de aftrap werd gehuldigd omdat hij onlangs zijn 250e wedstrijd voor Feyenoord speelde, opende in de 14e minuut op aangeven van Luis Sinisterra de score na geklungel van VVV-verdediger Tobias Pachonik.

Lutsharel Geertruida, terug in de basis als vervanger van de geblesseerde rechtsback Bart Nieuwkoop, kopte even later uit een hoekschop van Steven Berghuis zijn vijfde competitietreffer binnen. Bryan Linssen tekende na een half uur voor de 3-0. De spits kon na een dieptepass van Orkun Kökcü vrij doorlopen richting keeper Thorsten Kirschbaum en rondde beheerst af.

In de tweede helft liep Feyenoord op halve kracht verder weg. Toornstra maakte zijn tweede treffer, nadat VVV-verdediger Kristopher Da Graca hem de bal zo in de voeten had bezorgd. Berghuis kreeg in de 73e minuut alle ruimte om vanaf de rand van het strafschopgebied zijn veertiende doelpunt van het seizoen langs Kirschbaum te krullen: 5-0. Twaalf minuten later kopte Eric Botteghin de 6-0 binnen.

FC Twente-Willem II: 1-1

FC Twente en degradatiekandidaat Willem II bleven zaterdagavond steken op een 1-1 gelijkspel. Beide ploegen kregen in de eerste helft fraaie kansen. Namens FC Twente was Queensy Menig een paar keer dicht bij de 1-0. Bij Willem II was Ché Nunnely de gevaarlijkste man, maar ook hij was onfortuinlijk in de afronding.

Na de pauze tikte Jesse Bosch van FC Twente de bal behendig binnen. FC Twente verzuimde daarna door te drukken waarna Willem II-speler Vangelis Pavlidis, met dank aan gestuntel bij Godfried Roemeratoe, voor de gelijkmaker zorgde: 1-1. Danilo van FC Twente en Pavlidis waren in de extra tijd nog dicht bij de winnende treffer.

Sc Heerenveen-ADO Den Haag: 3-0

Sc Heerenveen heeft ten koste van ADO Den Haag zijn eerste zege in de Eredivisie geboekt sinds 6 februari. Na een aantal teleurstellende resultaten werd het nu 3-0 voor de Friezen.

Siem de Jong opende de score al in de achtste minuut met een schot met links. Een kwartier voor tijd werd het duel beslist door Henk Veerman, die profiteerde van een fout van ADO-aanvoerder Marko Vejinovic. Joey Veerman bepaalde in de 89e minuut de eindstand met een beheerste schuiver.

FC Utrecht won laat op de avond ternauwernood met 1-2 van RKC Waalwijk. Het duel in Brabant leek in 1-1 te eindigen, maar dankzij een strafschop diep in de extra tijd, benut door Sander van de Streek, pakte FC Utrecht alsnog drie punten.