Sire spreekt politiek aan over arme kinderen

Sire spreekt politiek aan over arme kinderen
  • Bureaus
  • 5 mrt 2021 @ 12:03
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • MarketingCampagnesCreatie

Sire start een campagne voor zo'n 250.000 Nederlandse kinderen die door geldgebrek niet kunnen meedoen met andere kinderen. ‘Wij zijn verontwaardigd dat in een welvarend land als Nederland zoveel kinderen in armoede leven,’ stelt Sire-directeur Lucy van der Helm.

Van Der Helm en haar team wil met de nieuwe campagne direct de politiek aanspreken.

'Een op de dertien kinderen leeft in Nederland in armoede. Laten we het daar eens over hebben. Dat is het nieuwe thema van de campagne van Sire (Stichting Ideële Reclame, red.). Veel dank aan iedereen die belangeloos mee heeft gewerkt. PHet is een prachtige campagne geworden voor een heel pijnlijk onderwerp. Laten we niet meer wegkijken. Wij willen het nieuwe kabinet alvast meegeven om hier in de nieuwe regeringsperiode echt wat aan te doen', reageert Marc Oosterhout (strateeg en partner bureau N=5), voorzitter van de Sire.

Traditiegetrouw heeft Sire voor de nieuwe campagne weer een grote club partijen en bureaus samengebracht, die pro deo meewerken. Bureau Born05 bedacht de campagne, Cake Film & Photography produceerde de commercial en de drie videoportretten, de fotografie is van Ivo van den Bent, De Wolven doet de PR terwijl bureau Hammerfest tekende als social media bureau. Bureau Stroom bedacht de mediastrategie en contacten. Verder kwam support van Moeder Anne (casting), The Compound (postproductie), Loudness.io (geluid), MassiveMusic (muziek), Lux & Co (licht), Lites (licht), Camera Rentals (camera’s), Divimove, Monalyse (monitoring), PanelWizard Direct (onderzoek), Smart.pr (PR-tool) en IMA.

Als onderdeel van de nieuwe campagne, die bewust begint in aanloop naar de verkiezingen, start Sire een petitie op Sire.nl. Daarin wordt het nieuwe kabinet opgeroepen met een concreet plan te komen om kinderarmoede structureel op te lossen. Voor de campagne maakte Sire ook drie videoportretten van kinderen die in armoede leven. Anashya (11 jaar), Zakariyya (13 jaar) en Romy (12 jaar) gaan openhartig in gesprek over hun armoede met een voor hen belangrijk persoon. Van Der Helm wil van het bestrijden van armoede een breed gespreksonderwerp maken, 'van welke politieke kleur iemand ook is', zodat er vervolgens ook collectief mee aan de slag wordt gegaan. Dat is actueel, want volgens het Sociaal Cultureel Planbureau neemt het aantal mensen in armoede de komende jaren met 28% toe door versobering van de Bijstand. Hier komen de gevolgen van de coronacrisis nog bij.

De campagne is vanaf vrijdag 5 maart 2021 te zien op TV, radio, online, in dagbladen, tijdschriften, buitenreclame en op diverse sociale media.
(PvWK)

 
 

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken