BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Professor Sloet waarschuwt: ‘Rhinovirus kan Spelen in gevaar brengen’

De uitbraak van het rhinopneumonievirus in het Spaanse Valencia kan negatieve gevolgen hebben voor de paardensport tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Dat zegt professor diergeneeskunde Marianne Sloet, autoriteit op het gebied van dit paardenvirus en adviseur voor de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie.

  1. Tiger Woods pakt record op Masters: ‘Ik ben er nog bij, ik kan het toernooi winnen’

    Tiger Woods pakt record op Masters: ‘Ik ben er nog bij, ik kan het toernooi winnen’

    Drie Amerikaanse golfers, Max Homa, Bryson DeChambeau en Scottie Scheffler, delen na de tweede ronde de eerste plaats bij de Masters in Augusta met elk 138 slagen (zes onder par). Onder zware omstandigheden ging de aandacht vooral ook uit naar Tiger Woods. De golflegende bereikte met een totaal van 145 slagen na twee ronden voor de 24ste keer op rij de ‘cut’ op het majortoernooi van Augusta, waardoor de 48-jarige Amerikaan ook de komende twee dagen nog meedoet. Woods deelt na een tweede ronde van 72 slagen, de 22e plaats.
  2. KNHS hoopt paarden zo snel mogelijk in Nederland terug te krijgen
    Paardenvirus

    KNHS hoopt paarden zo snel mogelijk in Nederland terug te krijgen

    In de bestrijding van het voor paarden besmettelijke rhinopneumonie-virus heeft het voor de Nederlandse hippische federatie KNHS de hoogste prioriteit de op een concours in Valencia achtergebleven dieren zo snel mogelijk in eigen land terug te krijgen. ,,De situatie daar is zeer ernstig en onze ruiters lopen tegen een hoop problemen aan”, zegt Iris Boelhouwer, directeur topsport van de bond, over de Spaanse stad waar de uitbraak plaatsvond.