Godzilla vs Kong belooft een epische battle te worden tussen twee van de grootste filmmonsters ooit

Het filmjaar van 2021 kan alleen maar beter worden dan afgelopen jaar. Een van de films waar we ons op mogen verheugen is Godzilla vs Kong. De battle tussen de twee van de grootste monsters aller tijden.

Een aap zo groot als het Empire State Building tegenover een dinosaurusachtige zo huge als de Golden Gate Bridge. Een ware clash tussen de titans. Dit kan niet anders dan oorverdovend, ooglid trillend vuurwerk opleveren!

Historische filmmonsters

Beide giganten bezetten een prominente plaats in de filmhistorie, die decennia teruggaat. King Kong is de prehistorische reuzenaap die leeft op Skull Island. De eerste film stamt zelfs uit 1933. Een typische Hollywood-creature. Aan de andere kant staat Godzilla, een icoon in Japan. Tot op de dag van vandaag behoort hij tot het meubilair van de Japanse volkscultuur en is te vinden in stripboeken, computerspellen en films. Hij is ietsje ouder, want hij was in 1954 voor het eerst te zien op het witte doek.

Vierde film

Het verhaal van zowel King Kong als Godzilla wordt door de regisseurs van onze planeet maar wat graag herkauwd. De meest recente verfilmingen waren Kong: Skull Island uit 2017 (prima monsterfilm) en Godzilla: King of Monsters uit 2019. Die laatste was niet echt wat je noemt een kaskraker, maar Godzilla uit 2014 deed het wel oké, en die vonden wij ook wel aardig moeten we zeggen. Godzilla vs Kong is de vierde film in het Legendary Entertainment’s Monsterverse, waarbij de twee gigantische monsters het nu tegen elkaar gaan opnemen. Je zou er bijna van op je borst gaan trommelen terwijl je prehistorie geluiden uitkraamt.

Godzilla vs Kong

De regie is in handen van Adam Wingard, die je zou kunnen kennen van The Guest en You’re Next. In de cast vinden we rollen voor Alexander Skarsgård, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Shun Oguri, Eiza González, Jessica Henwick, Julian Dennison, Kyle Chandler en Demián Bichir. De film is bijna een jaar uitgesteld, maar dit jaar is het dan eindelijk zover. De trailer laat in elk geval zien dat dit een film is die is gemaakt voor het witte doek: epische battles gecombineerd met sicke special effects. Popcornvermaak ten voeten uit. Bring it on!

 

Reageer op artikel:
Godzilla vs Kong belooft een epische battle te worden tussen twee van de grootste filmmonsters ooit
Sluiten