Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

Hele dag lang druk in Brusselse winkelbuurten

De toegang aan het Muntplein werd zaterdagmiddag afgesloten.Beeld Dieter Nijs

Het is vandaag bijzonder druk geweest in de Brusselse winkelbuurten, op deze eerste zaterdag na de heropening van de niet-essentiële winkels. In de Nieuwsstraat werd de toegang de hele dag beperkt en ook de Elsensesteenweg moest een tijdlang afgesloten worden omdat het te druk was. Incidenten zijn er wel niet geweest, meldt de Brusselse politie.

en

Experts hadden ervoor gevreesd: overdrukke winkelstraten tijdens het eerste weekend sinds de heropening van de niet-essentiële winkels afgelopen dinsdag. In Brussel was het al meteen raak. Vanaf 11 uur kleurde de kleurenbarometer, die sinds vrijdag actief is, donkerrood.

“Het was niet zo druk als op een ‘normale’ koopzaterdag in december, zoals we die in andere jaren gekend hebben, maar naar corona-normen was het wel heel druk”, zegt politiewoordvoerder Olivier Slosse. “De capaciteit van 3.000 personen die voorzien was voor de Nieuwstraat, was de hele dag door bereikt en we hebben dan ook de hele dag door toegangen afgesloten.”

Op verschillende plekken stonden naast de politie ook stewards om het publiek in te lichten en te wijzen op de geldende maatregelen. Volgens de politie kwam het daarbij op geen enkel moment tot incidenten.

Ook de Elsensesteenweg lokte zaterdag heel wat kooplustigen, zozeer dat ook daar de politie de straat een tijdlang moest afsluiten omdat te druk werd.

De bezoekersaantallen in de Nieuwstraat kunnen via deze link live gevolgd worden.

Het was zaterdagmiddag over de koppen lopen in de Nieuwstraat.Beeld Dieter Nijs