RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Entertainment

'Marco Borsato nog niet klaar om in de spotlights te treden'

Marco Borsato Beeld © ANP

In 'Linda's Wintermaand’, dat aankomende zondag van start gaat, nodigt Linda de Mol (56) bekende Nederlanders uit om te praten over de belangrijkste momenten in hun leven tot nu toe. Ook Marco Borsato (53) stond op de lijst van Linda, maar die was er nog niet aan toe zijn verhaal te delen. Dat vertelt de presentatrice in gesprek met 'De Telegraaf'.

"Misschien wil hij het überhaupt niet, dat zou ik me ook voor kunnen stellen"

Linda nam meerdere malen contact op met Marco, die nog altijd kampt met een burn-out. "Marco wil dat nog niet en dat begrijp ik ook, die heeft een heel zwaar jaar achter de rug", aldus de koningin van de Nederlandse televisie. "Misschien wil hij het überhaupt niet, dat zou ik me ook voor kunnen stellen. Dat je denkt: het gaat uiteindelijke niemand wat aan."

Marco verdween begin dit jaar uit de spotlights en maakte zijn agenda voor onbepaalde tijd leeg vanwege zijn burn-out. Kort daarna werd bekend dat zijn huwelijk na bijna 22 jaar was gestrand. De geruchten over huwelijksproblemen deden al langer de ronde, zo gaf Marco vorig jaar oktober toe dat hij Leontine jaren geleden had bedrogen met pianiste Iris Hond. De affaire zou hebben plaatsgevonden rond het faillissement van The Entertainment Group, de productiemaatschappij waarvan Marco mede-eigenaar was, in 2009.

Iris
Lees ook:
Iris Hond over affaire Marco Borsato: 'Ik moet door'

Matthijs van Nieuwkerk wist Linda dit seizoen wél te strikken. "Hij heeft natuurlijk ook een bijzonder jaar gehad, met het einde van DWDD en hij is opa geworden. Ik heb hem ieder jaar gevraagd, maar nu heeft hij eindelijk ja gezegd”, ze ze hierover tegen het ANP.

Voor dat interview is Linda, ondanks haar ervaring, toch wel een beetje zenuwachtig. "Matthijs is iemand die ik erg goed ken en ik weet dat hij er niet van houdt om geïnterviewd te worden, dat hij daar ongemakkelijk van wordt. Dus dan wil ik er natuurlijk wel voor zorgen dat hij op zijn gemak is en zich prettig voelt."

Linda de Mol heeft nieuwe plannen voor Linda's Zomerweek

01:03
Linda
Lees meer:
Linda de Mol niet uit op 'scoops' in Linda’s Wintermaand

Ook André Hazes, Floortje Dessing, Natacha Harlequin, Martien Meiland en Mark Rutte nemen plaats bij Linda op de bank. Hiervoor was ze zes seizoenen lang te zien met Linda’s Zomerweek voor RTL4. Het programma, dat in augustus steevast een van de best bekeken programma's was, stopte in 2018 zodat Linda tijd kreeg voor de opnames van de film April, May en June. Vorig jaar stapte ze over naar Talpa om haar broer John de Mol te helpen met het opbouwen van SBS6. Ook werd ze creatief directeur van Net5.

Linda's Wintermaand is vanaf 6 december te zien om 20.00 uur bij SBS6.