Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Nieuwe films komen rechtstreeks op streamingplatforms terecht: is dit de doodsteek voor de bioscoop?

De films van studio Warner Bros zullen volgend jaar tegelijk in de cinema en op streamingdienst HBO Max uitkomen. Traditioneel zijn nieuwe films eerst enkele maanden uitsluitend in de bioscoop te zien, maar de coronacrisis duwt streamingdiensten in een stroomversnelling. Betekent dit de doodsteek voor de bioscoop? Filmmaker Jan Verheyen en professor communicatiewetenschappen Tom Evens (UGent) lichten toe. “Makers moeten af van het idee dat de bioscoop de enige etalage van film is en zich afvragen: is mijn product beter gediend in de bioscoop, op streaming of andere platforms?”

7 reacties

  • Peter Van Weereld

    3 jaar geleden
    Snoep en drank is veel te duur in de bioscoop... en t geluid staat veel te hard!! Onvriendelijke “security” die denken dat de bioscoop van hun is... geef mij maar thuis een goede film... snoep en drank zoveel ik wil, geen vervelende bezoekers met hun voeten op de rugleuning of die interessant willen doen... etc etc ...
  • Gert Van Bunderen

    3 jaar geleden
    Een avondje bioscoop dient een totaalbeleving te zijn die je zeker niet kan vergelijken met thuis naar tv kijken vergelijk het met naar een voetbalmatch of concert gaan. De bioscopen moet er enkel over waken dat de bioscoopbeleving prettig blijft bv. door duurdere tickets en minder verkoop van snoep en zeker een verbod op praten tijdens een film.
  • Jo Demey

    3 jaar geleden
    Cinema is ook niet meer van deze tijd. Tegenwoordig heeft iedereen een grote hd tv en een soundsysteem, wat heb je dan nog te zoeken in een dure cinema?
  • Dirk De Buyst

    3 jaar geleden
    Natuurlijk heeft iedereen zo’ home theater thuis, De Schieter. ‘t Is weer alleen voor de jonge, moderne, goed verdienenden. De al wat oudere mensen die nog een keer buiten willen komen ga je dus nog maar een pleziertje afnemen. Café’s en restaurants ook maar dicht, dan. Eten en drinken kan je thuis ook.
  • Andy De Schieter

    3 jaar geleden
    Wat moet je in een peperdure cinema gaan doen ? Thuis is alles aanwezig en met de geweldig goede tv schermen en geluidsinstallaties van tegenwoordig, heb je in een cinema echt niets verloren.