Thierry Baudet en Lennart van der Linden © EPA

Forum-bestuur: Royement Baudet voorleggen aan leden, maar onder strenge regels

Het bestuur van Forum voor Democratie wil het royement van Thierry Baudet voorleggen aan de leden van de partij, laat het weten in een verklaring. Voorwaarde is wel dat Baudet zich niet meer uitlaat in de media en hij moet helemaal uit het bestuur.

  1. Kamer wil verbod private investeerders in de zorg, formerende partijen tegenover elkaar

    Kamer wil verbod private investeer­ders in de zorg, formerende partijen tegenover elkaar

    De Tweede Kamer wil af van commerciële investeerders in de gezondheidszorg die vooral uit zijn op het maken van winst. Een meerderheid had zich al eerder uitgesproken voor een verbod op deze private praktijken, onder meer in de huisartsenzorg, omdat de patiënten er nadeel van kunnen ondervinden. Maar demissionair zorgminister Conny Helder wil geen verbod omdat private investeringen de zorg ook ten goede kunnen komen. Bovendien levert een verbod volgens haar juridische risico’s op, concludeert ze uit een onderzoek dat ze liet uitvoeren.
  2. Weggestemd hoofd van financiën 50Plus neemt papierwerk mee naar huis, nu kan partij niet meer bij administratie

    Weggestemd hoofd van financiën 50Plus neemt papierwerk mee naar huis, nu kan partij niet meer bij administra­tie

    De politieke partij 50Plus kan momenteel niet bij haar financiële administratie. Het vorige maand weggestemde hoofd van de financiële commissie, Johan Hessing, heeft het papierwerk mee naar huis genomen en dit ontbreekt nog altijd op het partijkantoor in Den Haag. Ondertussen heeft een reclamebureau een incassobureau ingeschakeld om een achterstallige betaling voor een campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van afgelopen najaar betaald te krijgen.