Terug naar de krant

AZ en PSV winnen in Europa League, Feyenoord hard onderuit

Leeslijst Nieuws
Europa League AZ won met 4-1 van Rijeka, PSV met 2-1 van Omonia. Feyenoord leed tegen Wolfsberger AC een 4-1-nederlaag.
Leeslijst

AZ en PSV hebben donderdag allebei hun tweede duel in de groepsfase van de Europa League gewonnen. PSV was uit met 2-1 te sterk voor Omonia uit Cyprus, terwijl AZ in Alkmaar met 4-1 won van het Kroatische Rijeka. Feyenoord verloor eerder op de avond met 4-1 van de Oostenrijkse club Wolfsberger AC.

PSV boekte zijn eerste zege van het toernooi. Donyell Malen maakte beide treffers. PSV verloor een week eerder het openingsduel van Granada met dezelfde cijfers. Vanwege het coronavirus miste PSV acht spelers, onder wie aanvoerder Denzel Dumfries. Omonia nam na een half uur spelen de leiding. De Spanjaard Jordi Gómez schoot de bal uit een vrije trap vanaf zijn eigen helft raak. PSV-doelman Yvon Mvogo stond te ver voor zijn doel.

Donyell Malen maakte in de 40e minuut, na voorbereidend werk van Mario Götze en Noni Madueke, gelijk. PSV was na rust beter, maar de winnende treffer leek uit te blijven. In blessuretijd scoorde Malen alsnog: 1-2.

AZ doet het in de eredivisie niet goed, maar imponeerde wel in de Europa League. De club staat na de 4-1-winst tegen Rijeka met zes punten bovenaan in poule F. Teun Koopmeiners (uit een strafschop), Jesper Karlsson en Albert Gudmundsson (tweemaal) maakten de goals bij AZ. Sandro Kulenovic deed wat terug namens de Kroaten. AZ opende de groepsfase met een verrassende zege bij Napoli (1-0). Volgende week reizen de Alkmaarders naar het Spaanse San Sebastian voor de confrontatie met Real Sociedad, dat 3 punten heeft na twee wedstrijden.

Feyenoord ging in de lege Kuip met 4-1 onderuit tegen Wolfsberger AC, de huidige nummer tien van Oostenrijk. Michael Liendl (ex-FC Twente) maakte een hattrick. De Oostenrijkse aanvoerder benutte in het eerste kwartier twee strafschoppen. Steven Berhuis van Feyenoord maakte in de 53ste minuut de 2-1. Liendl scoorde vervolgens na een uur ook de derde treffer van zijn club. Feyenoord-doelman Justin Bijlow werd in de 66ste minuut voor de derde keer gepasseerd vanaf 11 meter, dit keer door Dejan Joveljic. Feyenoord begon de groepsfase van de Europa League vorige week met een gelijkspel bij Dinamo Zagreb (0-0). Volgende week komt CSKA Moskou naar Rotterdam.(ANP/NRC)