RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Tech

Streamingdienst Quibi geflopt ondanks mega-investering

Quibi was zowel staand als liggend te kijken. Beeld © Getty Images

Streamingdienst Quibi richtte zich op de mobiele kijker, met series met korte afleveringen. Ondanks miljarden investeringsgeld gaat de stekker er na een half jaar uit.

De oprichters van Quib hebben het stopzetten toegelicht in een brief aan werknemers en investeerders. Quibi werd opgericht door Jeffrey Katzenberg, eerder medeoprichter van DreamWorks Animation en Meg Whitman, eerder directeur van eBay. Investeerders staken 1,75 miljard dollar (1,5 miljard euro) in Quibi.

De oprichters wijten het mislukken van Quibi aan twee mogelijkheden: 'of het idee was verkeerd, of de timing'. Quibi richtte zich sterk op de kijker die onderweg was, en bijvoorbeeld in trein, bus of metro een korte aflevering van een serie keek. Quibi startte in april, toen veel landen vanwege de coronapandemie net in lockdown gingen en veel mensen niet met het openbaar vervoer reisden.

Disney+
Lees ook:
Disney+ lanceert functie om met zes anderen live op afstand te kijken

Horizontaal en verticaal

Quibi-series waren zowel verticaal als horizontaal op smartphones te bekijken, afleveringen duurden rond de zeven minuten. Apps voor Android TV en Apple TV volgden nota bene pas eerder deze week, enkele dagen voor de stekker uit het bedrijf werd getrokken.

De eerste klap voor Quibi kwam al in juli, toen bleek dat 90 procent van de gebruikers hun abonnement niet verlengden de drie gratis proefmaanden.

Quibi had series met bekende namen als Christoph Waltz, Liam Hemsworth en Laurence Fishburne. Tijdens de laatste Emmy's sleepte het politiedrama #FreeRayshawn zelfs twee prijzen in de wacht.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.