RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Tech

Disney+ lanceert functie om met zes anderen live op afstand te kijken

Disney+ is nu ook in Nederland gestart met een nieuwe functie waarbij abonnees met vrienden en familie vanaf verschillende locaties naar dezelfde film of serie kunnen kijken.

Via het zogenoemde GroupWatch kunnen maximaal zeven mensen tegelijk via webbrowsers, mobiele apparaten, connected tv-apparaten en smart-tv's programma's, films en series bekijken en realtime reacties met elkaar delen met zes verschillende emoji's.

Volgens Disney+ maakt de functie het mogelijk om, in een tijd waarin velen vanwege de coronapandemie nog steeds gescheiden zijn van vrienden en familie, toch "op een veilige, virtuele manier en vanuit de eigen woonkamer" samen te kunnen kijken. De functie was al beschikbaar in onder meer Canada, Australië en de Verenigde Staten.

Abonnement vereist

Abonnees op Disney+ kunnen voor de nieuwe functie klikken op het GroupWatch-icoon op de Details-pagina van series of films. Ze krijgen dan een link waarmee tot zes andere mensen uitgenodigd kunnen worden om samen te kijken, maar een Disney+-abonnement is voor iedereen vereist.  

Disney+
Lees ook:
Disney+ toont waarschuwing voor racistische stereotypen
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.