Podcast: Art Rooijakkers onderzoekt een nieuwe wereld voor dochters Puk en Keesje

PodcastVerdwijnt ons kikkerland grotendeels in de Noordzee? Kiezen toekomstige ouders hun baby uit in het lab? Wordt vlees eten het nieuwe roken? Hoe zit het met de privacy in de toekomst; kun je nog geheimen hebben? Nemen robots de wereld over? Deze en vele andere vragen stelt Art Rooijakkers in De eeuw van mijn dochters, dat vandaag verschijnt. 

  1. Voor MeToo veroordeelde Belgische tv-maker verbreekt stilzwijgen: ‘Ik ben fout geweest’

    Voor MeToo veroordeel­de Belgische tv-maker verbreekt stilzwij­gen: ‘Ik ben fout geweest’

    De voor grensoverschrijdend gedrag veroordeelde Belgische tv-maker Bart De Pauw heeft voor het eerst in zeven jaar van zich laten horen. De Pauw verbreekt zijn stilzwijgen nadat eerder deze week ophef ontstond omdat hij de baas van zender VRT had gevraagd dingen uit een documentaire over zijn rechtszaak te halen. ‘Gezien de gebeurtenissen van de afgelopen dagen kan ik niet anders dan ook mijn stem te laten horen. Ik heb zeven jaar lang gezwegen, alle interviews geweigerd, ik heb het proces in de rechtszaal willen voeren en niet in de media’, schrijft De Pauw op Instagram.
  2. In zijn ziekenhuishemd schuifelde Charles van zijn kamer naar die van schoondochter Kate
    PREMIUM
    reconstructie

    In zijn ziekenhuis­hemd schuifelde Charles van zijn kamer naar die van schoondoch­ter Kate

    De storm aan speculaties is gaan liggen. Prinses Catherine blijkt - net als koning Charles - aan kanker te lijden. Al kozen beide Britse royals voor een heel andere aanpak om het nieuws met de wereld te delen. Charles met een onomwonden persbericht, Kate met een persoonlijke videoboodschap na twee maanden vol krankzinnige theorieën. Waarom duurde het zo lang? Een reconstructie van twee ongekende maanden in Buckingham Palace, die wel een onverwacht positief gevolg hebben.