De herfst, het mooiste seizoen in de Alpen?

Rogier op 20 oktober 2020· 12 reacties

Cascade fontcouverte, claree
De beroemde Cascade de Fontcouverte in de Clarée vallei

Het is herfst in de Alpen. Het is dat je niet kunt skiën, maar ik vind de herfst qua kleurenpracht en qua landschap misschien wel het mooiste seizoen in de Alpen. In de dalen kleuren de loofbomen de meest geweldige kleuren. En hier, in de zuidalpen, veranderen de lariksen ook langzaam van kleur. Dit levert een spektakel van jewelste op. Ik trek er dan ook regelmatig op uit met mijn camera om al dit moois vast te leggen. Tel daarbij op dat de bergtoppen dit jaar al goed wit zijn en je begrijpt hoe mooi het hier is. Graag neem ik jullie mee in wat mooie dalen hier in de buurt.

Névache

Névache, over beter gezegd de Vallée du Clarée is een vallei tussen het skigebied van Montgenevre en Serre Chevalier. Alhoewel de hellingen in deze vallei zich perfect lenen voor een skigebied is hier (met uitzondering van een kinderlift) nooit een skigebied gebouwd. Deze vallei is nog wild en authentiek. Tot het grote plezier van toerskiërs en natuurliefhebbers. Dit dal kan elk jaar rekenen op vele wandelaars die genieten van alle natuurpracht. En het is niet zo moeilijk te begrijpen waarom.

Pelvoux

Trouwe lezers van het blog weten dat ik een zwak heb voor het kleine skigebiedje Pelvoux. Vorige week maakte ik onderstaande foto’s van de bossen en de bergen rondom dit ‘one-lift-wonder’. Ook in het najaar is dit dorpje het bezoeken meer dan waard. Vanuit hier heb je een geweldig uitzicht vanuit het dal tot aan het ultieme hooggebergte.

Narreyroux

Vanuit mijn thuisgebiedje Puy Saint Vincent gaan verschillende off-piste afdalingen richting het zomerdorpje van Narreyroux. Ik kom 's winters honderden keren lang dit mooie en authentieke dorpje. Meestal liggen er dan meters sneeuw op de daken van deze chalets. Ook nu voelt het daar al winters aan trouwens, toen ik vorige week deze foto’s maakte was het daar al -5° graden. In dit mooie dal lijkt het dan ook altijd kouder te zijn dan elders. Dat is een van de redenen dat de poeder ook zo goed blijft. Maar voordat we daar weer door de poeder kunnen knallen is het nu nog genieten van de geweldige kleuren.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Prachtig!

null

Kaprun heeft ook zijn charmes momenteel

*bericht bewerkt door Bennie op 20 okt 2020 12:05

Absoluut het mooiste jaargetijde met al die kleuren en het gevoel van de op handen zijnde winter.😎
Vorige week wel de koudste oktoberdagen gehad op al onze oktobervakanties, maar het was bijzonder genieten.

null

Bla, bla, bla.

Leuke weblog :) prachtige beelden, het begint toch wel flink te kriebelen om terug naar de alpen te gaan! Pelvoux lijkt mij een leuk gebiedje om eens te gaan voor een dagje. @Rogier woon jij in Puy-Saint-Vincent? Prachtige plek om te wonen.

FULL SEND

En trouwens, @Rogier , je kan je website aanvullen met deze herfstfoto’s.

FULL SEND

@Gillesski ik woon in L’Argentiere la Bessee net onder Puy en Pelvoux. Ik klaag niet ;-)

Click. Click. Peace

@Gillesski ik woon in L’Argentiere la Bessee net onder Puy en Pelvoux. Ik klaag niet ;-)

Rogier op 21 okt 2020 09:35

Wat een droom 😍

FULL SEND

@Gillesski ik woon in L’Argentiere la Bessee

Rogier op 21 okt 2020 02:35

Haha, die plaatsen roepen wel herinneringen op.
Daar gingen wij vroeger (25 jaar geleden) regelmatig kayaken.
Ik heb nog een “home video” VHS* van de afdaling van de Claree. Mooi riviertje om te peddelen.

*voor de jongeren op het forum: dat is een soort Netflix in een doos, zo groot als een Bluetooth speler. Die stop je in een groot apparaat, en dan verbind je dat met een snoer aan je tv. Werkt niet met bluetooth.

*bericht bewerkt door Slim op 21 okt 2020 19:34

Dubbel

*bericht bewerkt door Slim op 21 okt 2020 19:31

null

Schitterend. Ik was eerder deze maand in Gran Paradiso (Italië). Absoluut een aanrader!

null

Ik heb daar vier prachtige wandelingen gemaakt. Meer foto’s daarvan zijn te zien op mijn Komoot:
https://www.komoot.nl/user/1405431681070

Fraaie kiekjes! Elk seizoen heeft natuurlijk wel zo zijn charmes, vind ik :)

Not all who wander are lost

Prachtig! Ik ben dol op de Alpen in de herfst. Goed dat je het laat zien. Veel mensen gaan alleen in de winter en/of hoog zomer maar juist die tussentijd is zo fijn. Ook lekker rustig zodat je echt van de natuur kan genieten. Jammer is wel dat sommige plaatsen in de Alpen volkomen gesloten zijn in die periodes.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie