Direct naar artikelinhoud
Update

Slachtoffer schietpartij Nieuw-West overleden

Een 33-jarige man is in de nacht van maandag op dinsdag overleden nadat hij meerdere malen werd beschoten bij de Hoekenes in Osdorp. 

Het slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht en daar overleden.Beeld Michel van Bergen/ANP

“Ik hoorde een aantal knallen,” zegt een buurman. “Daarna hoorde ik opgewonden stemmen. Ze klonken als adolescenten.” De schietpartij vond rond 02.00 uur plaats aan de Vreedenhaven, een zijstraat van de Hoekenes in de wijk Osdorp in Nieuw-West.

Ook een buurvrouw een paar deuren verderop heeft de schietpartij gehoord. Ze is erg geschrokken en meent zeven schoten te hebben gehoord. “Wij slapen hier aan de voorkant. Er zal maar een kogel door de ramen vliegen.” De politie heeft een blauwe Smart weggesleept, volgens haar vriend is die van een jongen uit de buurt.

Een stel dat over de Hoekenes loopt, beklaagt zich over de vele schietpartijen in de wijk. “Wij hoorden de knallen vannacht en we herkenden die al als schoten. Vroeger noemden ze de Spaarndammerbuurt de moord en brandbuurt en nou is het hier.”

Explosieven

Eind september werd de Turkse eigenaar van een avondwinkel en slijterij aan de Osdorper Ban neergeschoten toen hij ‘s nachts mannen betrapte die explosieven voor zijn twee winkels hadden neergelegd. Naar aanleiding van dat incident besloot burgemeester Halsema de avondwinkel per direct te sluiten.

“Op het eerste gezicht oog dit misschien als een rustig buurtje,” zegt een bewoner van de Vreedenhaven. “Maar er is veel aan de hand hier. Drugscriminaliteit. Het is hier een wereld in een wereld.”

Eerder meldde de politie dat het om een 23-jarige man ging.

Twitter bericht wordt geladen...

Tiplijn

Heeft u meer info of beeldmateriaal, reageer dan via Whatsapp op de tiplijn van Het Parool.