Terug naar de krant

Volgend debat krijgt muteknop

Leeslijst Nieuws
Leeslijst

Bij het volgende debat tussen Donald Trump en Joe Biden zal de microfoon van de tegenpartij worden uitgeschakeld aan het begin van ieder segment, om beide kandidaten een moment zonder interrupties te gunnen. Dat heeft de Commissie voor Presidentiële Debatten maandag bekendgemaakt, meldt persbureau Reuters.

De verschillende onderdelen van het debat duren telkens vijftien minuten, waarbij over een specifiek onderwerp wordt gesproken. Daarbij krijgen beide kandidaten altijd eerst twee minuten de tijd om hun eigen visie uiteen te zetten.

Tijdens die eerste twee minuten zal de microfoon van de andere kandidaat worden uitgeschakeld, zodat deze niet door het betoog heen kan praten. Daarna zal de microfoon weer ingeschakeld worden voor de discussie. Het eerste debat verliep chaotisch, omdat voornamelijk Donald Trump vaak door Joe Biden heen sprak.

Het campagneteam van Trump stelt niet blij te zijn met de maatregel. Trumps campagnemanager Bill Stepien zegt dat Donald Trump het debat wel zal aangaan, „ondanks dat de spelregels op het laatste ogenblik worden veranderd door de bevooroordeelde commissie, ten gunste van hun favoriete kandidaat”.

Het volgende debat, tevens het laatste, zal plaatsvinden op donderdagavond 22 oktober in Nashville, Tennessee.

Lees ook Volgend debat krijgt muteknop
Stafchef vicepresident Pence besmet met corona

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in