Kerncentrales, geen windmolens en zonnepanelen: ‘Nederland Rommelland, dat wil ik niet’

vvd-kamerlidAls het aan regeringspartij VVD ligt, worden in Nederland drie tot tien nieuwe kerncentrales gebouwd. De eerste schop moet rond 2025 in de grond en de overheid kan miljarden euro’s bijdragen. ,,Kernenergie is vooral in politiek Den Haag een taboe. Daarbuiten niet’’, zegt VVD-Kamerlid Mark Harbers in een interview met deze site.

  1. Acties in Zeeland voor meer kernenergie. 'Centrales zijn schoon en veilig’
    PREMIUM
    Poll

    Acties in Zeeland voor meer kernener­gie. 'Centrales zijn schoon en veilig’

    VLISSINGEN - ‘Alle windmolens het land uit’. Die kreet zie je volgende week zeker niet tijdens een actie voor kernenergie in Middelburg en Vlissingen. Wel lees je: ‘CO2 weg ermee’ en ‘het klimaat is klaar voor kernenergie’. Want, vinden de actievoerders, bestaande en nieuwe kerncentrales zijn hard nodig. Om de CO2-uitstoot te verlagen en de aarde leefbaar te houden. ‘Kerncentrales zijn een bewezen techniek’.
  2. ‘Met spoed’ 12.000 asielbedden nodig, COA weet het ook niet meer: ‘Alternatieven? Roep ze maar!’

    ‘Met spoed’ 12.000 asielbed­den nodig, COA weet het ook niet meer: ‘Alterna­tie­ven? Roep ze maar!’

    Tot 1 juli zijn er 12.000 opvangplekken voor asielzoekers nodig. Gemeenten moeten ‘met spoed’ 5000 van die bedden creëren. Ook wordt in elke provincie grond van het Rijk beschikbaar gesteld waarop tijdelijke ‘grote’ tentenkampen gebouwd gaan worden. Per ‘paviljoen’ moet daar plek zijn voor zo’n 500 asielzoekers. Opvangorganisatie COA zegt geen alternatieven meer te hebben.