RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Darts

Durrant is Van Gerwen na heerlijk gevecht opnieuw de baas

Michael van Gerwen Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Het is Michael van Gerwen opnieuw niet gelukt Glen Durrant te verslaan op tv. De twee speelden een heerlijke wedstrijd, waarin een break in de negende leg de doorslag gaf: 6-4.

Het spektakel begon direct. Van Gerwen verloor het initiatief in de eerste leg, maar wist zijn eigen leg toch te behouden. Een leg later gebeurde hetzelfde, maar was het Durrant die goed wegkwam. Van Gerwen miste een pijl voor de break.

Van Gerwen en Durrant bleven aan elkaar gewaagd en gaven elkaar weinig toe. Tot en met leg 6 ging alles, zonder problemen, met de darts mee. Daarna stapelden de breakkansen zich op. In leg 7 kon Durrant een break plaatsen, een leg 8 Van Gerwen en in leg 9 was de Engelsman weer aan de beurt. Die laatste kans benutte Durrant. Nadat Van Gerwen verzuimde 110 uit te gooien, sloeg hij toe.

Van Gerwen restte niets anders dan twee legs op rij winnen en hij leek hard op weg het eerste deel van die missie te voltooien. De Nederlander kreeg de kans om via 80 de stand gelijk te trekken, maar dat mislukte. Durrant profiteerde en maakte het via D20 af.

Durrant opnieuw te sterk voor Van Gerwen op tv

02:10
Samenvatting Van Gerwen - Durrant
Toernooicenter
Voor meer info:
Toernooicenter World Series of Darts Finals 2020