RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Darts

Sherrock mist vier matchdarts voor nieuwe zege op tv

Fallon Sherrock Beeld © Getty Images

Fallon Sherrock is er niet in geslaagd de tweede ronde van de World Series of Darts Finals te bereiken. 'The Queen of the Palace' miste vier matchdarts tegen Jeff Smith en verloor met 6-5.

Jeff Smith, bijgenaamd The Silencer, hoopte zijn bijnaam eer aan te doen. De Canadees had met Fallon Sherrock een tegenstandster die de steun van het publiek kreeg en om haar te kloppen is een rustige mindset en concentratie nodig. Die leek hij wel te hebben, maar toch was het The Queen of the Palace die de eerste break in de wedstrijd plaatste. Dat bracht haar op een voorsprong van 3-1 en het was aan Smith om daar iets aan te doen.

Gemakkelijker gezegd dan gedaan, zo bleek uiteindelijk. De Canadees moest ook de derde leg die hij zelf begon afstaan aan Sherrock en keek na zes legs tegen een haast onoverbrugbare achterstand van 5-1 aan. Toch bleek die achterstand helemaal niet zo onoverkomelijk te zijn. Stoïcijns werd Smith beter en beter en ook ging The Queen fouten maken. Na tien legs stond het 'gewoon' weer 5-5 en mocht The Silencer aan de laatste leg beginnen. Daarin kreeg hij het publiek inderdaad stil: 6-5.

Sherrock laat grote voorsprong uit handen glippen tegen Smith

01:24
Samenvatting van Sherrock - Smith
Toernooicenter
Voor meer info
Toernooicenter World Series of Darts Finals 2020