beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Tech weer gebeten hond op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is vrijdag lager geëindigd. De S&P 500 sloot 1,1 procent in het rood op 3.319,47 punten en de Dow Jones index daalde 0,9 procent op 27.657,42 punten. De Nasdaq leverde 1,1 procent in op een slot van 10.793,28 punten.

De verhoudingen tussen de Verenigde Staten en China staan nog meer op scherp door het besluit van Washington om de Chinese apps TikTok en WeChat in Amerika uit appstores te weren. De apps vormen volgens de VS een bedreiging voor de nationale veiligheid. 

De eerste maatregelen gaan in op zondag 20 september. TikTok kan een deel van de maatregelen nog ontlopen tot 12 november. Eigenaar Bytedance probeert ondertussen met Oracle en Walmart een oplossing te vinden voor TikToks Amerikaanse activiteiten. 
 
Washington heeft volgens persbureau Bloomberg ook diverse gamebedrijven waarin het Chinese Tencent een belang heeft, gevraagd om openheid van zaken te geven over de manier waarop zij gegevens beveiligen. 

Vandaag was het verder optie-expiratie, zoals elke derde vrijdag van de maand, maar in september betreft het de grote expiratie, de zogeheten 'Quadruple Witching'.

"Het is normaal gesproken een dag waarop je aan je scherm gekluisterd bent en je kijkt naar de volatiliteit", aldus Altaf Kassam, hoofd beleggingsstrategie voor State Street Global Advisors. 

Volgens Kassam heeft de markt inmiddels het "makkelijke deel" van het herstel achter zich, en wordt het nu moeilijker om verder omhoog te gaan. 

"De markt is ongeïnspireerd na de recente vergaderingen van de centrale bank", aldus hoofdstrateeg Robert Greil van Merck Finck Privatbankiers. De markt wacht volgens hem nu op de volgende ronde steunmaatregelen. Die kunnen zowel door de centrale banken als de politiek worden gelanceerd. Het wachten is vooral op een nieuw Amerikaans steunpakket, aldus Greil.

De kans op een spoedig stimuleringspakket is echter niet groot omdat Democraten en Republikeinen in een impasse zitten over een nieuwe ronde van coronasteun, ondanks dat president Donald Trump aandringt op een akkoord. Een nieuw coronasteunpakket moet de economie verder aanjagen en de koopkracht van Amerikanen een impuls geven.

Beleggers wachten ook op een coronavaccin. Trump zei vrijdag dat hij denkt dat een vaccin uiterlijk in april voor iedereen in de VS beschikbaar is.

Op macro-economisch vlak was er aandacht voor het consumentenvertrouwen in de VS zoals gemeten door de Universiteit van Michigan. De index steeg van 74,1 eind augustus naar 78,9 halverwege deze maand. Zowel de verwachtingsindex als die voor de huidige omstandigheden lieten daarbij een verbetering zien.

Verder liet de index voor leidende indicatoren in de VS tussen juli en augustus een verbetering zien.

De euro/dollar handelde vrijdagavond op 1,1850. De olieprijs steeg licht. Een vat West Texas Intermediate werd op de settlement 0,3 procent duurder op 41,11 dollar. Op weekbasis werd een vat ruwe olie 10 procent meer waard.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Oracle daalde 0,7 procent en Walmart, dat samen met Oracle de Amerikaanse activiteiten van TikTok wil overnemen, eindigde 1,0 procent in het rood. Alphabet, het moederbedrijf van Google, en Apple gingen zo'n 2 tot 3 procent onderuit. 

Andere techfondsen, zoals NVIDIA en Amazon daalden tot 2 procent.   

Tesla steeg 4,4 procent op 442,15 dollar. Verschillende analisten lieten zich positief uit over het aandeel. Wedbush gaf een koersdoel af van 475,00 dollar en Piper Sandler zelfs van 515,00 dollar.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: NYSE

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium