VVV overleeft Utrechtse storm: 1-1

© Laurens Eggen

thumbnail: null

VVV heeft vrijdagavond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld. Na een vroege voorsprong mocht de ploeg van Hans de Koning van geluk spreken dat het nog een punt overhield aan het duel met FC Utrecht: 1-1.

Qasim Hakim

VVV ging flitsend van start. Binnen tien minuten stond de 1-0 op het scorebord. Uitgerekend Guus Hupperts, de slechtste man van het veld in Emmen, zette de 1-0 op het scorebord na een listige pass van VVV-topscorer Georgios Giakoumakis. FC Utrecht dicteerde vervolgens het spel, maar werd niet of nauwelijks gevaarlijk in de eerste helft.

Na rust bleef Utrecht domineren, maar waren de eerste kansen voor VVV. Aanvoerder Danny Post en Hupperts waren binnen het kwartier dicht bij de 2-0. Het was echter Sean Klaiber die Utrecht naast VVV zette: 1-1. De ploeg van John van den Brom schakelde vervolgens nog een tandje hoger. Het was een klein wonder dat VVV de Utrechtse storm overleefde. Doelman Thorsten Kirschbaum redde onder anderen geweldig op een kopbal van Utrecht-spits Mimoun Mahi, terwijl Christian Kum kort daarna de bal van de lijn haalde.

Door het gelijkspel blijft VVV in ieder geval tot zaterdagavond koploper van de Eredivisie met vier punten uit de eerste twee wedstrijden. Volgende week zaterdag brengen de Venlonaren een bezoek aan sc Heerenveen.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: