NOS Voetbal

FC Utrecht blijft bij koploper VVV-Venlo steken op een gelijkspel

Bekijk hier de samenvatting van VVV-Venlo-FC Utrecht

Het ambitieuze FC Utrecht is in zijn eerste competitiewedstrijd niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel bij VVV-Venlo. Vooral de eerste helft van de gasten bleef achter bij de verwachtingen. Na rust toonde Utrecht beterschap, maar de verdiende zege bleef uit.

Na de 5-3 overwinning bij FC Emmen was de sfeer opperbest bij de Limburgse koploper. Vooral de Griek Georgios Giakoumakis viel op, met een hattrick.

Snelle treffer

De nieuweling stond tegen FC Utrecht aan de basis van de vroege voorsprong. Met buitenkantje rechts bediende Giakoumakis de instormende Guus Hupperts op maat. Van dichtbij tikte Hupperts vervolgens binnen.

Een tegenvaller voor FC Utrecht, dat aan zijn eerste competitiewedstrijd begon na de verplaatsing van het treffen met AZ. De ploeg van trainer John van den Brom toonde ambities voorafgaand aan het seizoen. Een aanval op de top moest worden ingezet, maar op het natuurgras in Venlo kon Utrecht aanvankelijk niet imponeren.

Droomstart voor VVV-Venlo tegen FC Utrecht

Wel waren er kansen voor Simon Gustafson (redding Thorsten Kirschbaum), Mimoun Mahi (kopbal naast) en Bart Ramselaar (bal van lijn gehaald door Joshua John), maar aan de andere kant stichtte VVV ook gevaar. Adam Maher haalde voor het doel van Utrecht een gevaarlijke inzet van Lukas Schmitz weg.

Utrecht had meer balbezit en schakelde in de tweede helft een tandje bij. VVV beperkte zich steeds meer tot tegenhouden en moest na bijna een uur spelen een tegentreffer incasseren. Sean Klaiber rondde af na een vlot lopende aanval.

Bekijk hieronder interviews met John van den Brom, Sean Klaiber, Hans de Koning en Guus Hupperts:

De bezoekers gingen na de 1-1 op jacht naar de zege. Mahi kreeg een uitstekende kopkans, maar Kirschbaum had een katachtige reflex in huis. Een minuutje later stuitte Mahi wederom op de Duitse doelman. De rebound van Van Overeem kwam op het lichaam van Christian Kum.

Met Eljero Elia als invaller trachtte Utrecht in de slotfase alsnog de drie punten te pakken, maar VVV hield met hangen en wurgen stand.